Η 3D μεταλλική εκτύπωση εξελίσσεται ταχύτατα και σκοπεύει να κατακτήσει την αγορά.

Η 3D μεταλλική εκτύπωση εξελίσσεται ταχύτατα και σκοπεύει να κατακτήσει την αγορά.

Έρχεται η 3D μεταλλική εκτύπωση;

H επόμενη γενιά κατασκευής πρόσθετων τμημάτων εξελίσσεται γρήγορα. Τα γρήγορα πρωτότυπα και η 3D μεταλλική εκτύπωση πρόκειται να γίνουν ταχύτερα και φθηνότερα. Η startup εταιρεία «Desktop Metal» θα επενδύσει περίπου 99 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό τον τομέα.

Μέχρι σήμερα, οι παραδοσιακοί μεταλλικοί εκτυπωτές 3D βασίζονταν σε λέιζερ για να λιώνουν μεταλλικές σκόνες, έτσι ώστε να μπορούν να "τυπωθούν" σε σύνθετα σχήματα. Ωστόσο, η «Desktop Metal» μπορεί να εκτυπώσει με σχεδόν οποιοδήποτε είδος μετάλλου (συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα, του αλουμίνιου, του τιτανίου και του χαλκού) και να το κάνει με πολύ ταχύτερο ρυθμό -100 φορές ταχύτερα από άλλες διαδικασίες κατασκευής πρόσθετων τμημάτων.
 
Η διαδικασία εκτύπωσης της εταιρείας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει ένα 3D εκτυπωτή, που τοποθετεί επίπεδα/στρώματα μεταλλικών και κεραμικών πολυμερών για να δημιουργήσει το σχήμα του τμήματος, που θέλει ο σχεδιαστής. Μετά την εκτύπωση, το αντικείμενο τοποθετείται σε φούρνο, που συνδέει το μέταλλο και επεξεργάζεται το πολυμερές, δημιουργώντας το κομμάτι του τελικού μετάλλου.
 
Η παραγωγή πρόσθετων τμημάτων μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο κατασκευής και τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών, αλλά και το πώς οι εταιρείες διαχειρίζονται τα αποθέματα και τις παραγγελίες σκληρών εξαρτημάτων. Κατά συνέπεια, αυτό θα φέρει αλλαγές και στο χώρο των καταναλωτών για τις τροποποιήσεις των μοντέλων.