Έρχεται ηλεκτρικό ποδήλατο από την Tesla;

Υποθέσεις για εμπλοκή του Elon Musk και στο χώρο των δύο τροχών είδαν το φως της δημοσιότητας. Δείτε, πως ακριβώς…

Αν και ο ίδιος ο Musk έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αρέσκεται στις μοτοσυκλέτες, τα δεδομένα του χώρου με τον οποίο εμπλέκεται ίσως τον κάνουν να το ξανασκεφτεί… Καθώς τόσο η ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, όσο και το ποδήλατο με ηλεκτροκινητήρα διανύουν μέρες προόδου, κάποια σενάρια για την εμπλοκή της Tesla στα ηλεκτρικά δίκυκλα έκαναν επανεμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, ιταλικά μέσα θέλουν τον Elon Musk να σκέφτεται την πιθανότητα κατασκευής, ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου –δεν είναι και κάτι δύσκολο άλλωστε, για τον άνθρωπο που έφτιαξε πυραύλους και σκοπεύει να πάει στον Αρη… Παράλληλα με τα σενάρια αυτά, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το σχέδιο ενός νεαρού σχεδιαστή ονόματι Kendall Toerner, ο οποίος προτείνει την δική του εκδοχή του ηλεκτρικού ποδηλάτου της Tesla.



Η εργασία του Toerner είναι αυτή που βλέπετε στην εικόνα. Ο νεαρός σχεδιαστής επέλεξε μια avant-garde σχεδίαση για το ποδήλατο, το οποίο τεχνολογικά έχει επίσης πολλές καινοτομίες. Σύμφωνα με τον Toerner, το όχημα θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, για την βέλτιστη απόδοση ισχύος ανεξάρτητα με τον τύπο εδάφους και διαδρομής. Κάτι νεωτεριστικό θα είναι η ενσωμάτωση GPS στο όχημα, αλλά και καμερών, αισθητήρων και ραντάρ, που θα αναγνωρίζουν κινδύνους και θα ενημερώνουν τον αναβάτη. Στο όχημα θα υπάρχει και μια κεντρική οθόνη, που θα απεικονίζει ποικίλες ενδείξεις, μεταξύ αυτών και πλοήγηση.



Ο Toerner φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει ανοιχτά την εργασία του, καλώντας τον Musk να την αξιολογήσει για πιθανή μελλοντική παραγωγή. Λέτε ο αυστηρός Elon να δεχθεί κάτι τέτοιο;