Επιστρέφει στην Ευρώπη η ZX-6R;

Έρχεται νέα Kawasaki ZX-6R;

Επανέρχεται και η Kawasaki στην κατηγορία των supersport 600 κ.εκ.; Δείτε λεπτομέρειες!

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Πριν από 2 χρόνια, οι προδιαγραφές Euro 4 σήμαναν έναν ακόμα «θάνατο» για την κατηγορία των Supersport 600 κυβικών, τα οποία είχαν ήδη πληγεί στις πωλήσεις σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, οι περισσότερες εταιρείες αποσύρθηκαν από την κατηγορία, με μόνο την Yamaha αρχικά, να παρουσιάζει νέο R6 συμβατό με τις Euro4.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα και η Kawasaki σκέφτεται να επαναφέρει στην Ευρωπαϊκή αγορά, το Ninja ZX-6R, το οποίο απέσυρε από την γκάμα της ελέω Euro4. Οι πληροφορίες έρχονται τόσο από την Αμερική αλλά και την Μεγάλη Βρετανία, από πηγές οι οποίες είναι βέβαιες για εμφάνιση του νέου ZX-6R μέσα στο 2018, ως μοντέλο 2019. Αξίζει να θυμίσουμε εδώ, ότι η μοτοσυκλέτα δεν σταμάτησε να παράγεται, αλλά να εισάγεται, καθώς στην Αμερική οι πωλήσεις της συνεχίζουν κανονικά. 

Το μοντέλο θα διατηρήσει τον κινητήρα των 636 κ.εκ. χωρίς πολλές αλλαγές, πέρα από έναν νέο καταλύτη τριπλής δράσης, ο οποίος θα μειώνει δραστικά και τον ρύπο των οξειδίων του αζώτου.
Μηχανολογικά, δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές, σύμφωνα με τις  πηγές μας… ωστόσο, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει δραματικά στην εμφάνιση. Αν λοιπόν το σενάριο βγει αληθινό, περιμένουμε την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας και σε μία σημαντική ευρωπαϊκή έκθεση, Intermot ή EICMA.