Αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά ο Ισπανός

Espargaro: Η ΚΤΜ μπορεί να τερματίζει εντός 5άδας το 2018

Φέτος οι δυο KTM σπάνια τερμάτιζαν εκτός 10άδας κάτι πολύ σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι είναι η πρώτη χρονιά που η εταιρεία συμμετέχει στα MotoGP. Ο Espargaro πιστεύει ότι την επόμενη χρονιά μπορούν να τα πάνε ακόμα καλύτερα.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Η ΚΤΜ είχε τουλάχιστον μια μοτοσυκλέτα εντός δεκάδας στους τελευταίους αγώνες με τον Espargaro να τερματίζει ένατος στο Phillip Island και δέκατος στη βροχερή Sepang. Ο Ισπανός βρίσκεται στη 16η θέση του πρωταθλήματος ανάμεσα στους δυο αναβάτες της Suzuki, Andrea Iannone και Alex Rins, ενώ η KTM παλεύει με την Aprilia για την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Espargaro είπε ότι η ομάδα του είχε θέσει σαν στόχο τους τερματισμούς εντός 10άδας και τον πέτυχε πιο γρήγορα από ότι περίμεναν. Πλέον θέλουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος δήλωσε: «Στην αρχή της σεζόν ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη δεκάδα σε έναν αγώνα και να καταφέρουμε να βαθμολογηθούμε σε μερικούς αγώνες. Ηδη έχουμε τερματισμούς εντός δεκάδας σε κάποιους αγώνες και πάντα παλεύαμε για μια θέση στους 10 πρώτους. Είναι εντυπωσιακό το που φτάσαμε. Μπορεί να μην το περιμέναμε στην αρχή, αλλά είμαστε ανάμεσα στη Suzuki και την Aprilia στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Καμιά εταιρεία σαν την ΚΤΜ δεν το έχει καταφέρει αυτό στην πρώτη της χρονιά στα MotoGP, και είναι εντυπωσιακό. Ανυπομονώ για τις βελτιώσεις που θα έχουμε την επόμενη χρονιά, γιατί πιστεύω οτι θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα εμπρός. Ο επόμενος στόχος είναι η πεντάδα