Έτσι θα μπορούσε να ήταν μια ηλεκτρική BMW

Μια δημιουργία του σχεδιαστή Luuc Muis μας δείχνει πώς θα μπορούσε να ήταν μια ηλεκτρική BMW. Θα θέλατε να τη δείτε στις βιτρίνες του μέλλοντος;

Ο Ολλανδός σχεδιαστής είναι λάτρης των μοτοσυκλετών και για το συγκεκριμένο σχέδιο, που ονομάζεται e-Drive, έχει διατηρήσει τα κάρτερ ενός κινητήρα από R80, τα οποία “φιλοξενούν” το νέο σύστημα μετάδοσης και τον ηλεκτροκινητήρα, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη η αυθεντική αισθητική της BMW. Ο δημιουργός της πιστεύει ότι αν ποτέ έβρισκε το δρόμο προς την παραγωγή, θα είχαμε όχι απλά μια όμορφή μοτοσυκλέτα, αλλά μια που θα μπορούσε να προσφέρει γενναιόδωρες δόσεις ευχαρίστησης, μέσω “φυσιολογικών” για μοτοσυκλέτα ήχων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: ”Θα μπορούσαμε να κάνουμε την e-Drive να παράγει ήχους, για παράδειγμα όταν ο κινητήρας είναι ενεργοποιημένος, κατά την επιτάχυνση ή ακόμα και σε περίπτωση βλάβης. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει με τεχνητούς ήχους, μιας που ο ήχος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μετατόπιση του αέρα σε συγκεκριμένες συχνότητες.”

Επίσης, θα ήθελε αυτή η μοτοσυκλέτα να είναι εξοπλισμένη με κιβώτιο ταχυτήτων και να μην έχει μόνο μια σχέση, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ηλεκτροκίνητες, για να μη χαθεί η αίσθηση της αλλαγής των ταχυτήτων και κατ`επέκταση μέρος της απόλαυσης της οδήγησης.