Το Evoke Urban S πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο Urban Classic.

Evoke Urban Classic

Η Evoke θα παρουσιάσει στην έκθεση του Μιλάνο μια καινούργια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, η οποία θα βασίζεται στο υπάρχον Urban S, αλλά θα έχει την κλασική εμφάνιση ενός cruiser ή bobber.

Το Urban S κατασκευάζεται εδώ και τρία χρόνια από την Κινέζικη Evoke και τώρα θα παρουσιάσει το Urban Classic παντρεύοντας την ηλεκτροκίνηση με το ρετρό στυλ με σκοπό να επεκτείνει τη γκάμα της και να προωθήσει τα προϊόντα της στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη. Το Urban S διαθέτει κινητήρα 19 kW (25,5 ίπποι) τοποθετημένο στο κέντρο του πίσω τροχού, ο οποίος διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου της Samsung χωρητικότητας 8,7 kWh. Η Evoke ανακοινώνει τελική του ταχύτητα της τάξης των 130 χιλιομέτρων την ώρα με αυτονομία κοντά στα 200 χιλιόμετρα εντός πόλης. Η μπαταρία χρειάζεται μόνο τρεις ώρες για μια πλήρη φόρτιση και έχει διάρκεια ζωής περίπου 200.000 χιλιόμετρα.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Urban Classic, αλλά είναι πολύ πιθανό να μοιράζεται το ίδιο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα με το Urban S, αλλά και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τους δυο δίσκους των 300 χιλιοστών εμπρός, τα φώτα LED και το σύστημα πλοήγησης.

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να είναι το ιδανικό μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη, αφού μπορούν παρέχουν ικανοποιητικές επιδόσεις και επαρκή αυτονομία. Σε άλλες χώρες ο ανταγωνισμός των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Στην Ελλάδα, τόσο οι συνθήκες, όσο και η νοοτροπία έχουν καθυστερήσει την είσοδο τους στην αγορά, οι εξελίξεις, όμως, θα μας προλάβουν αργά ή γρήγορα.