Δεν θέλει αλλαγές στους κανονισμούς ο Jonathan Rea...

«Παίρνουμε λάθος δρόμο»

Καυστικός ήταν ο Jonathan Rea με δηλώσεις του, στις οποίες εκφράζει την ριζική του διαφωνία με τις αλλαγές στους κανονισμούς των superbikes.

Είναι γνωστό ότι, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το θέαμα που προσφέρουν τα World Superbikes, οι κανονισμοί δέχθηκαν κάποιες αλλαγές με σκοπό να περιορίσουν την κυριαρχία των Kawasaki και Ducati. Οι δύο εταιρείες έχουν κερδίσει όλους τους αγώνες, εκτός από 3, από το 2015.

Ωστόσο, οι κανόνες δεν βρίσκουν σύμφωνους όλους τους αναβάτες. Ένας από τους «αντιφρονούντες» είναι και ο Jonathan Rea, ο τριπλός πρωταθλητής της Kawasaki. Με δηλώσεις του, εκφράζει την διαφωνία του με το νέο πλαίσιο κανονισμών. Δείτε τι ακριβώς λέει.

«Νομίζω ότι είναι η λάθος φιλοσοφία. Θεωρώ ότι οι κανόνες πρέπει να βοηθούν τις ομάδες που υποφέρουν και όχι να τιμωρούν αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ωραία από έξω, ήδη ακούτε ότι τα πράγματα είναι ίσως λίγο στάσιμα στα Superbikes. Εγώ δεν νιώθω κάτι τέτοιο, απεναντίας περνάω πολύ καλά. Αλλά, φυσικά, αν για το καλό του πρωταθλήματος πρέπει να περάσουμε από αυτά, καταλαβαίνω».

«Ξέρω ότι το πρωτάθλημα είναι σε καλά χέρια με την Dorna, είναι έξυπνοι άνθρωποι, ελπίζω ότι στο τέλος θα γίνει το σωστό. Ίσως σε 5 χρόνια από τώρα να βλέπουμε τα αποτελέσματα προς το καλό, αλλά κανένας δεν θέλει μια αλλαγή στην ζωή του. Είναι όμως αυτό που είναι, θα το περάσουμε και θα δούμε.»