Την γνώμη του για το συμβάν Iannone-Espargaro δήλωσε ο Marc Marquez.

«Ευθύνη της ομάδας»

Την γνώμη του για την πτώση του Andrea Iannone μέσα στα pits, για την οποία κατηγορήθηκε ο Aleix Espargaro, κατέθεσε ο Marc Marquez.

O Marquez δεν θα μπορούσε να δει, την στιγμή του συμβάντος, τι ακριβώς έγινε, ωστόσο σε δηλώσεις του, ο 24χρονος Ισπανός τόνισε ότι, μέσα στα paddocks, οι ομάδες είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν είδα, κάποιος απλά μου είπε τι έγινε. Φαίνεται ότι ο Aleix έβγαινε και ο Andrea έμπαινε, αλλά συνήθως είναι λάθος της ομάδας γιατί με την δική μου ομάδα, συνήθως, αν δουν ότι κάποιος έρχεται, με σταματάνε. Είναι σαν την Formula 1, αν έχεις κόκκινο φανάρι, δεν μπορείς να βγεις έξω, δεν είναι θέμα Andrea ή Aleix, είναι θέμα ομάδας»

Με την γνώμη του Marquez συμφώνησε και ο Maverick Vinales, ενώ ο Dani Pedrosa προτίμησε να μην εκφράσει την γνώμη του. Για το συμβάν, ο Aleix Espargaro τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα της Suzuki. Από την άλλη, με δηλώσεις του, ο Andrea Iannone είπε ότι καταλαβαίνει την κατάσταση και προτίμησε να μην κατηγορήσει τον Aleix.