Fogarty: Ο Rea δεν αξιοποίησε την ευκαιρία να τρέξει στα MotoGP

Ο Rea βρέθηκε παλαιότερα να οδηγεί στα MotoGP για λογαριασμό της Honda. Όμως, σύμφωνα με τον Fogarty δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο Jonathan Rea αντικατέστησε τον Casey Stoner στη Repsol Honda και αγωνίστηκε σε Misano και Aragon το 2012, τερματίζοντας στην όγδοη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαμε στα MotoGP, αφού απέρριψε την πρόταση του να μεταπηδήσει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Fogarty πιστεύει ότι τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αν ο Rea είχε προσπαθήσει να εντυπωσιάσει περισσότερο σε εκείνους τους δύο αγώνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του:Οδήγησε πολύ συγκρατημένα και δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Αν το έκανε ξανά, μάλλον θα πίεζε στο μέγιστο. Εγώ στη θέση του θα το είχα κάνει διαφορετικά. Χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστεύω ότι ο Rea είχε κι άλλες προτάσεις να μεταπηδήσει στα MotoGP, αλλά προτίμησε να μείνει στα WSBK. Δεν τον κατηγορώ, σίγουρα θέλεις μια κορυφαία μοτοσυκλέτα όταν είσαι στα MotoGP. Συνήθως ξεκινάς από κάποια δορυφορική ομάδα και είναι δύσκολο να αφήσεις κάτι τόσο καλό όσο η Kawasaki στα Superbikes.”