O Jonas Folger

Folger: Πίσω στις πίστες!

Επανέρχεται στην ενεργό δράση ο Γερμανός αναβάτης! Πως και πότε; Δείτε εδώ…

Ο Jonas Folger, μετά από μια αρκετά επιτυχημένη πρώτη του σεζόν το 2017, ταλαιπωρήθηκε από σύνδρομο Gilbert, που τον ώθησε να μείνει εκτός συναγωνισμού φέτος. Αναγκαζόμενος να εγκαταλείψει την φετινή αγωνιστική χρονιά, ο Folger επέστρεψε στην δράση, οδηγώντας μοτοσυκλέτα της Moto2.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Γερμανός οδήγησε μοτοσυκλέτες της Kalex στην πίστα του Aragon της Ισπανίας, τόσο με τον τωρινό 4κύλινδρο κινητήρα της Honda, όσο και με τον μελλοντικό τρικύλινδρο, της Triumph. O Folger πραγματοποίησε περισσότερους από 50 γύρους.

Στο ίδιο τεστ συμμετείχαν και οι Alex Marquez και Jesko Raffin, ενώ ο ίδιος ο Folger έδειξε να είναι σε καλή φόρμα και να απολαμβάνει την δράση. Φυσικά, αυτό άνοιξε σενάρια, για είσοδο του Γερμανού στην μεσαία αγωνιστική κατηγορία, κάτι το οποίο ο Alex Baumgartel της Kalex έσπευσε να διευκρινίσει κατάλληλα.

«Σήμερα ο Folger δοκίμαζε για εμάς και  θα έλεγα ότι έχει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, περνάει καλά. Μετά την δεύτερη μέρα των δοκιμών θα μιλήσουμε και θα τον ρωτήσουμε πως αισθάνεται. Δεν έχουμε μιλήσει για τους στόχους του ακόμα. Πρέπει να το σκεφτεί καλά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί» δήλωσε ο παράγοντας της Kalex. 

Ο Jonas Folger ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς Rookies της χρονιάς του 2017, αφού έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, με κορυφαία στιγμή του την 2η θέση στον αγώνα του Sachsenring, πίσω από τον Marc Marquez.