Να διαθέτει ξανά την ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής, φιλοδοξεί η Lightning Motorcycles.

Για νέο ηλεκτρικό ρεκόρ

Την Speed Week που θα γίνει στα ορυχεία άλατος της Bonneville περιμένει η Lightning Motorcycles, προκειμένου να δοκιμάσει αλλά και να...ονομάσει την νέα της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Lightning Motorcycles, μετά από την τάχιστη LS-218 την οποία παρουσίασε το 2013, έχει πλέον ένα νέο μοντέλο, με το οποίο φιλοδοξεί να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ ταχύτητας. Συγκεκριμένα, το 2012, η μοτοσυκλέτα που μετέπειτα ονομάστηκε LS-218 άγγιξε τα 218 μίλια την ώρα –αντίστοιχα με 351 χλμ/ώρα- και έγινε η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο.

Τα σχέδια της Lightning τώρα, περιλαμβάνουν την δοκιμή της νέας μοτοσυκλέτας στην speed week που θα γίνει στα ορυχεία άλατος της Bonneville, την «Μέκκα» των λατρών της απόλυτης ταχύτητας. Η μοτοσυκλέτα θα πάρει, μάλιστα, το όνομά της από την ταχύτητα την οποία θα καταφέρει να αναπτύξει, αφού μέχρι τώρα η εταιρεία την έχει ονομάσει «LS-2??», ανακοινώνοντας ότι τα ερωτηματικά θα αντικατασταθούν από την αντίστοιχη ένδειξη του ταχυμέτρου.

Αναβάτης της μοτοσυκλέτας για την απόπειρα θα είναι ο Jim Hoogerhyde, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει ένα «εντυπωσιακό βιογραφικό από νίκες σε αγώνες και ρεκόρ ταχύτητας». Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 18 Αυγούστου, όπου και είναι η εβδομάδα που θα φιλοξενήσει την φετινή speed week, στα ορυχεία της Bonneville.