Guia: Το ηλεκτρικό ποδήλατο για την MV Agusta

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον όχημα που μπαίνει στον «χορό» της εναλλακτικής δίκυκλης μετακίνησης, κουβαλώντας ένα βαρύ όνομα. Διαβάστε περισσότερα.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της αγωνιστικής ομάδας της MV Agusta για τα Moto2, η εταιρεία Huracan Power, που ασχολείται με ηλεκτρικά ποδήλατα , παρουσίασε ένα σπέσιαλ όχημα, που θα χρησιμοποιείται ως Pit bike της ομάδας και όχι μόνο. Πρόκειται για το «Guia», ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, το ποδήλατο φέρει εμφάνιση α λα MV Agusta, με τα χαρακτηριστικά χρώματα και γραφικά της εταιρείας να το στολίζουν. Είναι μια αλουμινένια κατασκευή, με ένα εκπληκτικής σχεδίασης ψαλίδι, ενώ η μπαταρία φιλοξενείται στο εσωτερικό του κύριου σωλήνα του πλαισίου. Φέρει φρένα της Tektro και αναρτήσεις από την DNM. Θα γίνει διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις: Μια για χρήση Mountain Bike με τροχούς 24 ιντσών, αλλά και μια –ακριβότερη- «δρομίσια» έκδοση με τροχούς 17 ιντσών και ελαστικά slick!

Τα ηλεκτρικά τμήματα του μοντέλου αποτελούν ένας ηλεκτροκινητήρας 1,36 ίππων, με στιγμιαία μέγιστη απόδοση στους 2 ίππους (1 και 1,5 kW αντίστοιχα), ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1,5 kWh.  H ηλεκτρική υποβοήθηση έχει 9 διαφορετικές χαρτογραφήσεις, ενώ με πλήρη χρήση της ηλεκτροκίνησης το όχημα μπορεί να ξεπεράσει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα, σε ταχύτητα.

Πόσο λοιπόν στοιχίζει; Η «κύρια» mountain bike έκδοση του μοντέλου με τους τροχούς των 24 ιντσών θα αγγίζει τις 8.500 ευρώ, ενώ η έκδοση με τους τροχούς 17 ιντσών και τα slick ελαστικά ανέρχεται στις 12.000 ευρώ!