Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική Cezeta

Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική Cezeta

Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική Cezeta

Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική Cezeta

H «Cezeta» αναβιώνει...ηλεκτρικά!

Το κλασικό Τσεχικό scooter παίρνει νέα πνοή ζωής, καθώς επανακυκλοφορεί με ρετρό σχεδιασμό, αλλά όντας πλέον ηλεκτροκίνητο. Δείτε περισσότερα.

Το «Cezeta» ήταν ένα scooter που κατασκευαζόταν στην Τσεχία, τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, με την παραγωγή του να έχει ξεκινήσει το 1957. Το scooter πέτυχε πάνω από 120.000 πωλήσεις την εποχή του και έμεινε σε παραγωγή μόνο 7 χρόνια, ωστόσο σήμερα θεωρείται ένα από τα πλέον κλασικά scooters όλων των εποχών.

Σήμερα, η Cezeta λέει «καλημέρα» σε έναν νέο κόσμο, μετά από 55 ολόκληρα χρόνια από την παύση παραγωγής του  και επιστρέφει ως ηλεκτροκίνητο scooter. Ιδού λοιπόν, το Cezeta του σήμερα.

Το μοντέλο φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα 15 ίππων, που είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό και τροφοδοτείται από μπαταρίες 6 kWh της Panasonic. Οι συσσωρευτές λιθίου βρίσκονται ενσωματωμένοι στο scooter, πίσω από το σύνθετης κατασκευής κοστούμι του. Το Cezeta προσφέρει 3 χαρτογραφήσεις απόδοσης ισχύος ενώ περιλαμβάνει και όπισθεν, για ευκολότερες μανούβρες όταν χρειάζεται.

Η Cezeta δηλώνει ότι το νέο scooter της αγγίζει τα 121 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, με μια αυτονομία επίσης στα 121 χιλιόμετρα και επιτάχυνση 0-50 χλμ/ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα. H φόρτιση του μοντέλου μπορεί να γίνει και σε οικιακή πρίζα, απαιτώντας 3 με 4 ώρες. Το Cezeta, καθώς προσμετρά στα μοντέλα για δίπλωμα Α1, εξοπλίζεται με συνδυασμένο σύστημα φρένων (χωρίς ABS) ενώ φέρει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το κλείσιμο του γκαζιού.

Πως σας φαίνεται; Δυστυχώς, στην σφαίρα του… εξωπραγματικού κυμαίνεται η τιμή του, η οποία δημοσιεύεται στα βρετανικά μέσα να αγγίζει τις… 18.000 λίρες ή 20.000 ευρώ. Πραγματικά ελπίζουμε, να έχει γίνει λάθος σε αυτό τον αριθμό!