net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Harley πολιορκεί τη Ducati

Το ενδιαφέρον της Harley-Davidson για τη Ducati συνεχίζει να επιβεβαιώνεται. Η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να είναι πρόθυμη να ξεπεράσει την οικονομική προσφορά, που έκανε η Audi για την απόκτηση της ιταλικής μάρκας.

 
Είναι αλήθεια ότι η είδηση για την πώληση της Ducati, προκάλεσε μια αναταραχή στην αγορά, καθώς πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για να την αγοράσουν, αλλά λίγοι έχουν την οικονομική δύναμη. Προς το παρόν ο όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκει η Ducati, υπολογίζει την αξία της εταιρείας σε 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ και περιμένει τις προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών.

Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες που υποβάλλουν τις προσφορές του, είναι πολλές και προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο. Απλά, αναφέρουμε κάποια ονόματα, όπως η TVS Eicher (η οποία κατέχει ήδη Royal Enfield), η Kkr, η Bain Capital και η Permira. Ωστόσο, ο πιο σκληρός αντίπαλος του παιχνιδιού αυτής της αγοραπωλησίας έρχεται από τη Δύση. Η Harley-Davidson μπήκε πολύ δυναμικά στην «αρένα» και είναι πρόθυμη να καταβάλλει το ποσό που ζητά η VW.

Για την αμερικάνικη εταιρεία θα είναι η δεύτερη προσπάθεια επένδυσης στην ιταλική αγορά, αφού πριν λίγα χρόνια είχε αναλάβει την MV Agusta. Μετά από δυο χρόνια, η σχέση των δυο εταιρειών έληξε. Αν η Ducati φθάσει στη «Γη της Επαγγελίας», θα μπορούσε να αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή αγορά με μια κίνηση. Προς το παρόν, πρόκειται για φήμες, αλλά μέχρι τον Ιούλιο η VW θα λάβει μια τελική απόφαση.
 

 

????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ