H Harley των 2 εκατομμυρίων!

Είναι κόσμημα… κυριολεκτικά! Μια ανεπανάληπτη μοτοσυκλέτα που κοστίζει μια περιουσία… Εσύ «έμπαινες» στην H-D Blue Edition;

Πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι custom builders σήμερα, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα όπως καμία άλλη; Από ότι φαίνεται, μπορούν να χορέψουν τον χορό των…εκατομμυρίων, χωρίς δισταγμό! Αυτή η μοτοσυκλέτα που βλέπετε μπροστά σας είναι η Harley-Davidson Blue Edition, που δημιουργήθηκε από τον Ελβετό ωρολογοποιό και κοσμηματοποιό Bucherer σε συνεργασία με τους Γερμανούς κατασκευαστές Bunderbike.

H βάση της μοτοσυκλέτας είναι μία Harley Davidson Softail Slim S, στην οποία έγιναν εκτεταμένες αλλαγές. Η hardtail ουρά είναι custom, ενώ το εμπρός πιρούνι αντικαταστάθηκε από ανάρτηση τύπου girder. Οι 15κτινοι τροχοί είναι απίστευτοι, ωστόσο ο κινητήρας έμεινε σε μεγάλο βαθμό εργοστασιακός.

Προφανώς οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν στην εμφάνιση. Η μοτοσυκλέτα φέρει μια μοναδική μπλε απόχρωση με πολλά τμήματα της να είναι επιχρυσωμένα: Οι μανέτες, το καπάκι του ρεζερβουάρ, τα πεντάλ και το εμπρός φωτιστικό σώμα, όπως και η ανάρτηση. Η σέλα είναι από δέρμα αγελάδος και έχει ραφτεί στο χέρι, στην Ελβετία, ενώ στον κινητήρα έχουν τοποθετηθεί διάφανα καπάκια που αποκαλύπτουν το εσωτερικό του!

Εκεί που η κατάσταση γίνεται… τρέλα, είναι στα πραγματικά διαμάντια που έχουν χρησιμοποιηθεί στην μοτοσυκλέτα και συγκεκριμένα σε ένα δαχτυλίδι που φαίνεται στην αριστερή πλευρά του τεπόζιτου, ενώ στην αντίστοιχη δεξιά έχει τοποθετηθεί ένα χειροποίητο ρολόι! Και τα δύο αξεσουάρ βρίσκονται κάτω από θωρακισμένο γυαλί –διότι, στην περίπτωση που αυτή η μοτοσυκλέτα κυκλοφορήσει στο δρόμο, κάπως πρέπει να προστατευτεί τόσος πλούτος!

Η μοτοσυκλέτα έχει τιμολογηθεί στα 1.88 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής, ενώ προς το παρόν είναι αποκλειστικά σε ένα κομμάτι –και δεν νομίζουμε να ακολουθήσουν άλλα…