Ηλεκτρικό PCX

Διαθέτει δυο μπαταρίες κάτω από τη σέλα.

Οι μπαταρίες μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με φορτισμένες.

Το υβριδικό PCX

Η Honda δείχνει το μέλλον

Η Honda θα βγάλει στην παραγωγή ηλεκτρικό και υβριδικό PCX, όμως οι νέες αυτές τεχνολογίες μπορεί να βρουν εφαρμογή σε περισσότερα μοντέλα και διαφορετικές κατηγορίες.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το ηλεκτρικό PCX χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκινητήρα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Honda, ο οποίος παίρνει ρεύμα από δυο μπαταρίες που βρίσκονται κάτω από τη σέλα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με φορτισμένες αυξάνοντας την αυτονομία του scooter. Η λύση των αποσπώμενων μπαταριών  έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία από την Ταιβανέζικη εταιρεία Gogoro, ενώ στο μέλλον και η Vespa σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ανάλογο σύστημα.

Το υβριδικό PCX από την άλλη κουβαλάει ακόμα πιο σημαντική τεχνολογία, αφού λόγο έλλειψης χώρου στις μοτοσυκλέτες, θεωρούνταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί. Η Honda κατάφερε να δημιουργήσει ένα υβριδικό σύστημα μικρών διαστάσεων που χρησιμοποιεί τη μίζα για να υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα στις εκκινήσεις. Στο μέλλον αυτή η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες εκπομπές ρύπων και αυξημένη αυτονομία, ενώ αν πάμε ένα βήμα παραπέρα θα μπορούσαμε να φανταστούμε και υβριδικά superbike, τα οποία θα έχουν τη δύναμη που τους λείπει στις χαμηλές στροφές, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ψηλά, θα αναλαμβάνει ο βενζινοκινητήρας για μέγιστη απόδοση.

Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας εξελίσσεται διαρκώς και σύντομα θα έχουμε ακόμα περισσότερες επιλογές.