• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Επιστροφή στην Ιβηρική Χερσόνησο για την συνέχεια του πρωταθλήματος των Moto GP

Η Michelin πηγαίνει Aragon!

 

Η Michelin περνά τα σύνορα της Ευρώπης για άλλη μία φορά καθώς οι αγώνες του πρωταθλήματος του MotoGP οδεύουν προς την πίστα Motor Land Aragοn

Ο αγώνας Gran Premio Movistar de Aragón είναι ο τρίτος κατά σειρά από τους τέσσερεις που διεξάγονται στην Ισπανική χερσόνησο – η Jerez, η Barcelona και η Valencia είναι οι υπόλοιποι τρεις -  ωστόσο, το πλούσιο ενδιαφέρον των Ισπανών για το μηχανοκίνητο αθλητισμό καθιστά κάθε έναν από αυτούς τους αγώνες πολύ ξεχωριστό. Η πίστα MotorLand Aragón βρίσκεται στην πετρώδη έρημο της επαρχίας  Teruel  πολύ κοντά στην πόλη Alcañiz. Περιοχή γνωστή στην Ισπανία για τα πολύ ζεστά και ξερά καλοκαίρια, όπου η πίστα των 5.078μ βάζει τα ελαστικά κάτω από σκληρή δοκιμασία. Έτσι, η γκάμα των MICHELIN Power Slicks ελαστικών που θα είναι διαθέσιμα έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα για να πληρούν αυτές τις προδιαγραφές. Το μπροστινό ελαστικό θα διατίθεται σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας και όλες οι γόμες των ελαστικών είναι συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω ελαστικά – που διατίθενται στα ίδια μείγματα γομών – έχουν ασύμμετρη σχεδίαση που σημαίνει ότι έχουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δέκα αριστερές στροφές της πίστας με αριστερόστροφη φορά, σε αντίθεση με τις επτά δεξιές στροφές.

Η πίστα διακρίνεται για τη μεγάλη της ευθεία, η οποία αγγίζει σχεδόν το ένα χιλιόμετρο, και τις στροφές της. Μεταξύ άλλων, διαθέτει στροφές υψηλές σε ταχύτητα καθώς επίσης και φουρκέτες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν μία πρόκληση κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο, χρειάζονται επιπλέον ιδιαίτερη προσοχή ιδίως στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα πρωινά. Επιπλέον, υπάρχει η απειλή των βροχών και των καταιγίδων που είναι πιθανό να υπάρξουν στην εξοχή και να επηρεάσουν όλες τις διαδικασίες. Για αυτό το λόγο, θα είναι διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός και πίσω τροχό. Τα μπροστινά είναι συμμετρικής σχεδίασης ενώ τα πίσω είναι ασύμμετρης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο αριστερό τμήμα του πέλματος όπως και τα slicks.

H Michelin και οι ομάδες του MotoGP θα βρίσκονται σε ενεργό δράση από το πρωινό της Παρασκευής (21 Σεπτεμβρίου) για τα πρώτα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα. Επιπλέον δύο σκέλη δοκιμών θα ακολουθήσουν τα Σάββατο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές που θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης του αγώνα. Ο αγώνας των 23 γύρων θα ξεκινήσει το μεσημέρι στις 14:00 (τοπική ώρα) την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

PieroTaramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:
«Αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα ανάμεικτες καιρικές συνθήκες εδώ στην Aragon πέρυσι, καθώς τύχαμε σε μία ξεχωριστή περίπτωση για τα δεδομένα των τελευταίων ετών. Έτσι, ελπίζουμε ότι θα έχουμε πιο σταθερές συνθήκες αυτό το σαββατοκύριακο. Η πίστα είναι πολύ τεχνική και πέρυσι είδαμε ότι χρησιμοποιήθηκαν και τα έξι μείγματα γομών στον αγώνα – όπως είδαμε να συμβαίνει και την τελευταία φορά στο Misano – και αυτός είναι ο στόχος που θέλουμε να επιτύχουμε εδώ φέτος. Πρόθεση της Michelin είναι να παρέχει πάντα μία γκάμα ελαστικών που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους οδηγούς, τις ομάδες και τους κατασκευαστές και να τους παρέχουν ιδανικές επιδόσεις σε κάθε αγώνα, στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και πιστεύω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει και αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για όλους τους οδηγούς σε κάθε αγώνα. Να καταφέρουν, δηλαδή, το καλύτερο χρησιμοποιώντας τα καλύτερα δεδομένα. Έτσι, θα απολαμβάνουμε ένα πιο συναρπαστικό και με μεγάλο συναγωνισμό αγώνα.»
 
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ