H Mugen Shinden Nana

Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική αγωνιστική της Mugen, που θα τρέξει στο Isle of Man φέτος, με ένα… ιδιαίτερα ενδιαφέρον αεροδυναμικό σχέδιο! Πως σας φαίνεται;

Ενόψει του φετινού αγώνα του TT, η γνωστή ιαπωνική Mugen Shinden παρουσίασε επίσημα την αγωνιστική τους μοτοσυκλέτα, Nana. Το μοντέλο θα οδηγήσουν οι John McGuinness, Bruce Anstey και Lee Johnston, στην προσπάθεια για μια ακόμα νίκη στον θρυλικό αγώνα.

Η μοτοσυκλέτα φέρει σημαντικές ανανεώσεις σε αεροδυναμικό επίπεδο, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες. Τα πλαινά fairing έχουν πάρει αυτή την μορφή «πτερυγίου καρχαρία», μια ιδέα η οποία προέρχεται πράγματι από την φύση. Σκοπός των στοιχείων αυτών είναι η δημιουργία αεροδυναμικών «στροβίλων», που εξισορροπούν την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις τεράστιες ταχύτητες που θα αναπτύξει στο «νησί».

Αλλαγές έχουν γίνει και στην εισαγωγή εμπρός, το εμπρός φτερό και την ουρά. Ο ελαιόψυκτος ηλεκτροκινητήρας του Nana αποδίδει 163,2 ίππους και 21kgm ροπής (να η διαφορά του ηλεκτροκίνητου…). Στα φρένα και αναρτήσεις, το παιχνίδι παίζεται καθαρά με Ιαπωνικούς κανόνες, καθώς συστήματα της Nissin και της Showa αναλαμβάνουν ρόλο και όχι άλλες, πιο γνωστές εταιρείες από την Ευρώπη, που θα μπορούσε εύκολα να γίνει.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 248 κιλά και το πλαίσιό της είναι τύπου μονοκόκ, από ανθρακονήματα. Η μπαταρία της μοτοσυκλέτας είναι τύπου λιθίου και μπορεί να αποδώσει πάνω από 370 Volt τάσης ή ηλεκτρεγερτικής δύναμης. Μαζί της, η ομάδα αλλά και οι αναβάτες φιλοδοξούν να κάνουν το γύρο του νησιού, με πάνω από 200 χλμ/ώρα μέσης ταχύτητας.