Τον Οκτώβριο του 2018 θα έχουμε τον πρώτο αγώνα MotoGP στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη στο καλεντάρι

Σήμερα ο διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη για να υπογράψει τα συμβόλαια με την πίστα του Buriram, ώστε αυτή να φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια αγώνα MotoGP.

Η πίστα του Buriram φιλοξενεί ήδη αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbikes, ενώ από την επόμενη χρονιά έως και το 2020, θα έχουμε εκεί κι αγώνα MotoGP. Είναι, επίσης, πολύ πιθανό οι δοκιμές που διεξάγονταν στο Phillip Island, να μετακομίσουν στην Ταϊλάνδη τον Φεβρουάριο. Με την είσοδο του αγώνα της Ταϊλάνδης, ολοκληρώνεται το καλεντάρι του 2018 το οποίο θα περιλαμβάνει 19 αγώνες συνολικά, με την αρχή να γίνεται στις 18 Μαρτίου στο Losail του Qatar.

Για να αποφευχθεί η βραδινή δροσιά της Ταϊλάνδης, η έναρξη του αγώνα θα γίνεται 2 ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 19:00 αντί για 21:00 τοπική ώρα. Το πρόγραμμα του 2018 έχει πολλές ομοιότητες με το φετινό, αφού η σειρά των αγώνων είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια. Μένει να επιβεβαιωθεί η τοποθεσία του βρετανικού Grand Prix, αφού ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα διεξαχθεί στο Silverstone ή στο Donington Park. H λογική λέει στο Silverstone, αφού οι εγκαταστάσεις του Donington δεν μπορούν με ευκολία να φιλοξενήσουν αγώνα MotoGP μιας και τα paddock και τα γκαράζ δεν είναι αρκετά μεγάλα για τα φορτηγά και τις μονάδες φιλοξενίας των ομάδων.