Αν είναι ανταγωνιστικός, θέλει να συνεχίσει τους αγώνες.

Η Yamaha δεν θα ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του

Ο Lin Jarvis δεν πιστεύει ότι οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Valentino Rossi, θα ξεκινήσουν πριν γίνουν αρκετοί αγώνες την επόμενη χρονιά.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους κορυφαίους αναβάτες των MotoGP, έτσι και το συμβόλαιο του Rossi, λήγει στο τέλος του 2018. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis, δεν πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν νωρίς, καθώς περιμένει ότι ο Rossi θα θέλει να κάνει μερικούς αγώνες για να δει τις δυνάμεις του και να αποφασίσει, αν τελικά θα συνεχίσει τους αγώνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το 2019, επειδή υπάρχει ακόμα συμβόλαιο δυο ετών. Την περσινή χρονιά η ανανέωση έγινε στο Qatar, που ήταν στην αρχή της σεζόν. Τώρα βρισκόμαστε λίγο μετά τη μέση του συμβολαίου. Φαντάζομαι ότι θα έρθει η στιγμή που θα συζητήσουμε, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο νωρίς. Μάλλον, θα είναι γύρω στον αγώνα του Mugello, οπότε θα ξέρουμε τότε αν θα θέλει να συνεχίσει και μετά το τέλος του 2018.»

Από τη μεριά του, ο Rossi, δήλωσε: «Όταν υπέγραφα αυτό το συμβόλαιο πίστευα ότι ήταν το τελευταίο μου, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Θα αποφασίσω στην αρχή της επόμενης χρονιάς και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αν μέχρι τότε είμαι ανταγωνιστικός και μπορώ να κερδίζω, θα ήθελα να συνεχίσω.»