Το παρελθόν και το παρόν, έχουν ένα κοινό όνομα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

50 χρόνια μετά το ρεκόρ ταχύτητας στις αλυκές Bonnevile, το όνομα Munro επανέρχεται στο προσκήνιο πάνω σε μια μοτοσυκλέτα Indian.

Πριν από 50 χρόνια, ο Burt Munro έθεσε ένα ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην κατηγορία των 1000κ.εκ με 183,59 μίλια/ώρα, πάνω σε μια Indian Scout Streamliner στις αλυκές της αλμυρής λίμνης  Bonneville. Το κατόρθωμα αυτό έχει γίνει και ταινία που αξίζει να δείτε, με ελληνικό τίτλο `ο άνθρωπος των ρεκόρ`. Τώρα, ο ανιψιός του, Lee Munro έθεσε επίσης ένα ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε μια τροποποιημένη Indian.

Ο Lee κατάφερε να φτάσει την ταχύτητα των 186.86 μιλίων/ώρα και να θέσει νέο ρεκόρ στην κατηγορία Modified Partial Streamliner Gas στο El Mirage στην Καλιφόρνια. Ο Lee και η ομάδα χρησιμοποίησαν την εκδήλωση El Mirage, ως δοκιμασία για να αποδείξουν ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να οδηγηθεί σε υψηλές ταχύτητες, πριν λάβουν μέρος στην Bonneville Speed ​​Week τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τον Lee: Η Μοτοσυκλέτα είχε κάποιες μικρές ταλαντώσεις, οι οποίες όμως δεν με επηρέασαν καθόλου και έτσι δεν είχα κανένα λόγο να ανησυχώ για τη σταθερότητα της. Ο κινητήρας είναι πολύ ισχυρός, το σασί είναι άκαμπτο και ένιωθα σαν να οδηγώ σε δρόμο με μια καλά φτιαγμένη μοτοσυκλέτα. Τίποτα τρομακτικό.

Όλοι έρχονται σε μένα και με συνδέουν με τον Burt και το κατόρθωμά του.  Αυτό είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο συναίσθημα. Μου έχουν πει ότι πρέπει να συνηθίσω την αναγνώριση, επειδή απλώς πρόκειται να συμβεί. Είμαι πολύ υπερήφανος που μπορώ να μεταφέρω αυτό  το όνομα.


Ο διευθυντής Marketing της Indian Reid Wilson, δήλωσε: Η οδήγηση μοτοσικλέτας έχει να κάνει με το να ξεπερνάς τα όρια και τους περιορισμούς και σε αυτό  δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τον Burt Munro. Οδηγούμενος από  απαράμιλλη αποφασιστικότητα και πάθος, ο Burt Munro ενσαρκώνει το πνεύμα των μοτοσυκλετών Indian και δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε υπερήφανοι που τιμάμε την κληρονομιά του με μια νέα έκδοση του ιστορικού ρεκόρ του στο Bonneville Salt Flats τον Αύγουστο.