H μεγαλύτερη συνάντηση γυναικών αναβατών στον κόσμο

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσέλευσης γυναικών αναβατών μοτοσυκλέτας σε μία συγκέντρωση, θέλει να σπάσει η καφετέρια «The Raven» στην Αγγλία. Θα τα καταφέρει;

Πρόκειται για μια συγκέντρωση που έχει γίνει θεσμός πλέον. Η «μεγαλύτερη συγκέντρωση γυναικών αναβατών στον κόσμο» θα γίνει για μια ακόμα χρονιά και στόχος είναι ένα νέο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η φετινή συγκέντρωση αναμένεται να έχει πάνω από 1.200 παρουσίες γυναικών αναβατών, που θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 1.132 συμμετοχών, που έγινε πέρσι. Την διοργάνωση θα αναλάβει η καφετέρια «The Raven» που βρίσκεται στο Shropshire.

Πρόκειται για μια συγκέντρωση με πολλαπλό χαρακτήρα, που γίνεται εδώ και 3 χρόνια και στόχο έχει να διαδώσει την χρήση μοτοσυκλέτας σττις γυναίκες, αλλά και να ωθήσει τις εταιρείες στο να παρουσιάζουν μοτοσυκλέτες και προϊόντα, σχεδιασμένα και για το ωραίο φύλο. Η ιδέα δημιουργήθηκε από τις Nimi Patel και Sherrie Woolf και έχει την υποστήριξη των Moto Advisor και The Bike Insurer. Η φετινή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου, στο Raven Cafe.

Οι γυναίκες που οδηγούν μοτοσυκλέτα είναι παγκοσμίως μια αυξανόμενη τάση, με τα διπλώματα που εκδόθηκαν σε γυναίκες στην Αγγλία να αυξάνονται 33%, σε σχέση με τα δεδομένα της διετίας 2013-2014.Από αυτές, οι πολυπληθέστερες είναι κυρίες ηλικίας 41-53 ετών. Ωστόσο, το ποσοστό των γυναικών που έχουν δίπλωμα μοτοσυκλέτας είναι μόλις 8,6%.  Με δράσεις όπως την συγκέντρωση αυτή, οι γυναίκες αναβάτριες, θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση προς το καλύτερο.