H συλλεκτική Τ12

Μόλις 12 κομμάτια θα παραχθούν.

Η μοτοσυκλέτα του 1.000.000 δολαρίων

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή περίπου 810.00 ευρώ. Τι είναι όμως αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή;

Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Massimo Tamburini, του θρυλικού, Ιταλού σχεδιαστή ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2013 και ήταν ο ιδρυτής της Bimota, ενώ σχεδίασε την Ducati 916 και την MV Agusta F4. Ονομάζεται Τ12 και η δημιουργία της ξεκίνησε το 2012 (εξου και το όνομά της) από τον Tamburini, πριν αυτός διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα. Τελικά, ο υιός του, Andrea, έβαλε τις τελευταίες πινελιές.

Η Τ12 χρησιμοποιεί κινητήρα BMW, ο οποίος αποδίδει 230 ίππους, με τη μοτοσυκλέτα να ζυγίζει 154 κιλά. Θα κατασκευαστούν μόλις 12 αντίτυπα και η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί επίσημα αυτή την εβδομάδα σε έκθεση του Μονακό. Ο Andrea Tamburini δήλωσε σχετικά: «Το να προβάλω το τελευταίο έργο του πατέρα μου, στο οποίο συγκεντρώνεται όλη η εμπειρία που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον τιμήσω σαν σχεδιαστή και σαν άνθρωπο.»