Η πρώτη ηλεκτρική custom μοτοσυκλέτα από τη ΒΜW

Η πρώτη ηλεκτρική custom μοτοσυκλέτα από τη ΒΜW

Η πρώτη ηλεκτρική custom μοτοσυκλέτα

H BMW ζήτησε από τον μηχανικό, Rolf Reick, της Krautmotors να κατασκευάσει μια ηλεκτρική custom μοτοσυκλέτα, που προορίζεται να βγει στην παραγωγή.

Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ «Pure & Crafted» στο Βερολίνο και το όνομα αυτού είναι «E-LisaBad» (το όνομα της γιαγιάς του Rolf Reick ) και βασίζεται στο ηλεκτρικό, C Evolution, maxi σκούτερ της BMW. Με μια πρώτη ματιά παρατηρούμε ότι η νέα μοτοσυκλέτα έχει αναθεωρηθεί ριζικά.

Η BMW ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο custom, που θα βγει στην παραγωγή. Επιπλέον, ο Reick παρακολούθησε κι αυτός επιπρόσθετα σεμινάρια για να κατανοήσει καλύτερα τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας, γιατί είναι πολύ διαφορετική από ένα κανονικό δίτροχο.

Η «E-LisaBad» προσελκύει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, καθώς στο πίσω μέρος της έχει αφαιρεθεί το εργοστασιακό φέρινγκ και στο μπροστινό μέρος κατασκευάστηκε ένα τολμηρό γωνιώδες φτερό. Τα αμορτισέρ απομακρύνθηκαν για να καταστήσουν το μοντέλο άκαμπτο.

Η μοτοσυκλέτα θα εμφανιστεί στο επερχόμενο φεστιβάλ «Glemseck 101» στη Γερμανία, όπου θα ανταγωνιστεί με μερικά από τα πιο γρήγορα custom μοντέλα στον πλανήτη. Το ηλεκτρικό μοντέλο παράγει 7.2 κιλά ροπής που είναι άμεσα διαθέσιμασε αντίθεση με αυτή ενός βενζινοκινητήρα όπου η ροπή αυξάνεται με τις στροφές του κινητήρα.