ΗΠΑ: Κλιμακώνουν τον εμπορικό πόλεμο!

Δεν καταλαγιάζει, αλλά χειροτερεύει μάλλον ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, με νέους φόρους που χτυπάνε τις μοτοσυκλέτες! Δείτε περισσότερα.

Σε συνέχεια ενός εμπορικού πολέμου που δείχνει να μην κοπάζει αλλά να κλιμακώνεται, οι ΗΠΑ αποφάσισαν, σύμφωνα με ξένες πηγές, να συνεχίσουν την αντιπαλότητα με την Ε.Ε. Μετά από τους φόρους που η αμερικανική κυβέρνηση εισήγαγε, στο εισαγόμενο από την Ε.Ε. ατσάλι, η Ευρώπη απάντησε με φορολόηγηση προϊόντων-κλειδιών για την Αμερική και τώρα η Αμερική σκέφτεται να απαντήσει ανάλογα!

Οι πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι οι μοτοσυκλέτες δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες από αυτή την διαμάχη (για άλλη μια φορά). Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «μοντέλα κυβισμού 500-700 κ.εκ.» θα βρεθούν στο στόχαστρο νέας φορολογίας, μαζί με χιλιάδες άλλους κωδικούς από κάθε πιθανό αγαθό!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όποια εταιρεία εξάγει τέτοιου κυβισμού μοντέλα στην Αμερική, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ωστόσο, οι μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες –που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μάλλον θα μείνουν ανεπηρέαστες από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε, ότι μέσα σε όλον αυτό τον πόλεμο, κρύβεται και μια τεράστια διαμάχη μεταξύ της ευρωπαϊκής Airbus και της Αμερικανικής Boeing (κατασκευάστριες αεροσκαφών), η οποία «ενεργοποιείται» με αφορμή τη διαμάχη αυτή. Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι «οι πολιτικές της Airbus υπονομεύουν τις πωλήσεις της Boeing» και όπως καταλαβαίνεται, πάει...μακριά η βαλίτσα, με τον προσωπικά υπεύθυνο Donald Trump να μην κάνει βήμα πίσω.