To scooter της Harley-Davidson...

...ενώ αυτή είναι η πρόταση ηλεκτροκίνητου mountain bike.

Harley-Davidson: Nέα «scooter» και μοτοποδήλατα!

Ανοίγεται ακόμα περισσότερο η πιο παραδοσιακή μάρκα μοτοσυκλετών, προτείνοντας ακόμα περισσότερες λύσεις για την εφαρμογή ηλεκτροκίνησης…

Η Harley-Davidson μπορεί να μας σόκαρε με την παρουσίαση της Pan America πριν λίγο καιρό, αλλά και να δοκιμάζει μεγάλα βήματα με την ηλεκτροκίνητη Livewire, όμως τα σχέδια της δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Η εταιρεία του Milwaukee παρουσίασε δύο ακόμα ριζοσπαστικά για το ύφος της πρωτότυπα, με την μορφή μικρών ηλεκτροκίνητων Commuters που θυμίζουν αντίστοιχα, πατίνι και ποδήλατο!

Το πρώτο εξ αυτών, που θυμίζει scooter, είναι ένα μικρού μεγέθους όχημα που θυμίζει «μπόμπο» με στοιχεία BMΧ και πατινιών! Ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, το μοντέλο φέρει μια ενιαία ηλεκτρική μονάδα στο χαμηλότερο μέρος της, που φιλοξενεί την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα. Παρατηρούμε αμέσως την μακριά, ενιαία σέλα και τα μαρσπιέ τύπου…skate board, που πέρα από την στυλιστική τους απόχρωση προσθέτουν σε πρακτικότητα, ανοίγοντας δυνατότητα μεταφοράς 2 ατόμων. Ο χώρος ανάμεσα στην μπαταρία και την σέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά αντικειμένων, ενώ οι τροχοί με ακτίνες και ασφάλτινα λάστιχα παραπέμπουν αμέσως σε μικρά ποδήλατα επιδείξεων. Τεχνικά στοιχεία για το μοντέλο δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα.

Κρατηθείτε όμως, γιατί το μικρό scooter δεν είναι το μόνο «νέο» που αποφάσισε η Harley να μας δείξει. Ακολουθώντας μια πορεία που αρκετοί ανταγωνιστές της επέλεξαν, η εταιρεία παρουσίασε και ένα ηλεκτροκίνητο μοτοποδήλατο  με σαφή Mountain χαρακτηριστικά. Με εμφάνιση και εργονομία που αναφέρεται σαφώς στα αντίστοιχα ποδήλατα, βλέπουμε ότι η Harley εξόπλισε το μοτοποδήλατό της με μπαταρία και κεντρικά τοποθετημένο μοτέρ, αναρτήσεις εμπρός και πίσω και φυσικά δισκόφρενα. Και για αυτό το μοντέλο η Harley επιλέγει να μην δημοσιεύσει στοιχεία, προφανώς αφήνοντάς το για άλλη στιγμή αργότερα.

Φαίνεται πως η εταιρεία του Milwaukee βγαίνει από το «καλούπι» της κλασικής μοτοσυκλέτας, παίζοντας σοβαρά με τις δυνατότητές της για το μέλλον. Πως σας φαίνονται τα νέα της μοντέλα;