Οι δύο νέες μοτοσυκλέτες Sportster από την Harley-Davidson που αποκαλύφθηκαν σήμερα.

H Iron 1200

H Forty-Eight Special

Harley-Davidson: Νέες Iron 1200, Forty-Eight Special

Δύο νέα μοντέλα παρουσίασε η Harley-Davidson, τα οποία αποτελούν μέρος της γκάμας Sportster. Δείτε περισσότερα.

Η Harley Davidson αποκάλυψε και επίσημα τα δύο νέα της Sportster μοντέλα για το 2018: Πρόκειται για τις Forty-Eight Special και Iron 1200. Τα δύο μοντέλα λέγεται ότι είναι μέρος του σχεδίου της εταιρείας για 100 νέες παρουσιάσεις, μέχρι το 2027.Η Harley δηλώνει ότι οι δύο μοτοσυκλέτες έχουν εμπνευστεί από τις τάσεις της δεκαετίας του 1970, όσον αφορά τους χρωματισμούς και τα σχέδια τους.

Ξεκινώντας από το Iron 1200, η μοτοσυκλέτα πλέον φέρει τον μεγαλύτερο κινητήρα των 1.200 κ.εκ., που έχει 36% περισσότερη ροπή από αυτόν των 883 κ.εκ. που φέρει το μικρότερο μοντέλο. Είναι μονοθέσιο και φέρει ένα ψιλότερο τιμόνι «mini-ape», μαύρο μασκάκι γύρω από τον εμπρός προβολέα και μονή σέλα τύπου café racer. Κινητήρας, τροχοί και εξατμίσεις έχουν βαφτεί σε μαύρο.


Τo Forty-Eight Special λαμβάνει ένα μικρότερο ρεζερβουάρ καυσίμου ειδικά σχηματισμένο για το μοντέλο, ενώ το εμπρός λάστιχο είναι πλέον πλάτους 130 χιλιοστών. Το νέο πιρούνι είναι 49 χιλιοστών διαμέτρου, ενώ το τιμόνι που το μοντέλο φέρει ονομάζεται  «Tallboy»και είναι κατά περίπου 180 χιλιοστά ψηλότερο από αυτό του Iron 1200.



Οι μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες σε μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα, ενώ το Forty-Eigth Special θα φέρει και περισσότερες λεπτομέρειες χρωμίου, στον κινητήρα και τις εξατμίσεις.