Ολα ξεκίνησαν απο μια Roadster XL1200CX.

Οι τροχοί έδωσαν τη θέση τους σε ένα πέδιλο και μια φαρδιά ερπύστρια.

Ο ιμάντας μετάδοσης μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά.

Harley Davidson με ερπύστριες (+Video)

Μια εντυπωσιακή custom κατασκευή βασισμένη στο Sportster, που δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει σε αγώνες Dragster στον πάγο.

Στον διαγωνισμό Harley Davidson 2017 Battle of the Kings συμμετέχουν αντιπροσωπείες της εταιρείας από όλο τον κόσμο και φέτος δημιούργησαν μοναδικές κατασκευές με βάση την Sportster του 2017. Η πιο εντυπωσιακή ίσως συμμετοχή είναι αυτή η «μοτοσυκλέτα» που προορίζεται για αγώνες Dragster στον πάγο και είναι έργο της αντιπροσωπείας της Σλοβακίας.

Η περιοχή Banska Bystrica από όπου προέρχεται δέχεται κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες χιονιού, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ομάδα αποφάσισε να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα για το χιόνι αντί για την άσφαλτο. Η αρχή έγινε με μια Sportster Roadster XL1200CX, από την οποία αφαιρέθηκαν οι τροχοί για να δώσουν τη θέση τους σε νέα εξαρτήματα. Στο πιρούνι τοποθετήθηκε ένα μεγάλο πέδιλο του ski, ενώ στο πίσω μέρος, ο ιμάντας της μετάδοσης μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά για να δώσει κίνηση στην ερπύστρια. Η τελευταία διαθέτει δικά της αμορτισέρ και φρένο, αφού τα εργοστασιακά φρένα αφαιρέθηκαν μαζί με το ABS.

Μετά τα μηχανικά μέρη, η ομάδα έστρεψε την προσοχή της στην εμφάνιση και κάλυψε το ρεζερβουάρ, το πιρούνι, τη μάσκα, τα πλαϊνά καπάκια και μέρη του συστήματος της ερπύστριας με βινύλιο σε μαύρη – μπλε απόχρωση. Επίσης αλλάχθηκε ο προβολέας και η εισαγωγή, ενώ τοποθετήθηκε και μια προστατευτική ποδιά κάτω από τον κινητήρα.

Απολαύστε τη μοτοσυκλέτα σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί.