Αυτό είναι το σχέδιο της Harley-Davidson για το νέο μοντέλο των 338 κ.εκ.

Harley: Ναι, ετοιμάζει μοντέλο 350 κυβικών!

Τα σχέδια παραγωγής μοτοσυκλέτας στα 350 κυβικά επιβεβαίωσε η Harley αποκαλύπτοντας τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Δείτε περισσότερα.

H Harley-Davidson ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας νέας συνεργασίας, θα παράξει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο, στα μεσαία κυβικά. Μέσω του νέου μοντέλου, η Harley-Davidson σχεδιάσει επέκταση στην αγορά της Κίνας και άλλων Ασιατικών χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, η Harley φέρεται να έχει συνάψει συμφωνία με την Qianjiang, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στις μοτοσυκλέτες μικρού-μεσαίου κυβισμού. Το νέο μοντέλο της H-D θα είναι στα 338 κ.εκ., θα αναπτυχθεί στο Milwaukee και θα παράγεται λοιπόν στην Κίνα, ενώ στην αρχή θα πωλείται αποκλειστικά στην Ασία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Ασιατική αγορά αλλά και βιομηχανία μοτοσυκλέτας, κάνει άλματα τον τελευταίο καιρό και τα premium μοντέλα σημειώνουν μεγάλη αύξηση στην ζήτηση.

Μία προεπισκόπηση του νέου μοντέλου βλέπετε στην εικόνα, η οποία ΔΕΝ είναι προϊόν τρίτου, αλλά της ίδιας της Harley που έχει ήδη δημιουργήσει τις βασικές ιδέες της μοτοσυκλέτας. Το μοντέλο φέρει έναν χαρακτηριστικά… Ευρωπαϊκό σχεδιαστικό αέρα, που συμφωνεί με τις νέες τάσεις στα μοντέλα των μεσαίων κυβικών, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά για έλευση του στην Ευρώπη, ούτε καν στις ΗΠΑ! Καλά, θα μας πείτε, εδώ δεν το έχουμε καν δει ακόμα… και έχετε δίκιο.

Για το θέμα προέβη σε δηλώσεις ο Matt Levatich, ο πρόεδρος της Harley: «Η Harley-Davidson πάντα ήθελε να εμπνέει αναβάτες σε όλο τον κόσμο. Το σχέδιο μας με ονομασία More Roads θέλει να προσφέρει την ελευθερία σε περισσότερους αναβάτες, σε περισσότερα σημεία του κόσμου και με περισσότερους τρόπους. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να χτίσουμε βάση αναβατών Harley στην Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και να δημιουργήσουμε νέα μονοπάτια για την μάρκα μας»

Ωστόσο, οι κινήσεις αυτές της Harley, μας δείχνουν ότι η εταιρεία σταδιακά ξεπερνά το παραδοσιακό status της και επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα σε περισσότερες κατηγορίες που ανθίζουν τώρα. Περιμένουμε και περισσότερα.