Η αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στον στρατό.

Η έκδοση για την αστυνομία υπόσχεται εμβέλεια 150 χιλιομέτρων.

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Kalashnikov

Ο ρωσικός κολοσσός Kalashnikov, κατασκευαστής του AK-47 και άλλων στρατιωτικών και πολιτικών όπλων, παρουσίασε τις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες του στο Διεθνές Στρατιωτικό Τεχνικό Φόρουμ κοντά στη Μόσχα.

Οι  μοτοσυκλέτες θα κατασκευάζονται από τον ρωσικό κατασκευαστή μοτοσυκλετών IZH, θυγατρική της Kalashnikov, και θα υπάρχουν σε δυο εκδόσεις, μία supermoto για την αστυνομία και μια εκτός δρόμου για το στρατό. Η  Kalashnikov ανακοίνωσε ότι 50 από τις αστυνομικές μοτοσυκλέτες θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018 που θα φιλοξενήσει η Ρωσία. Το μοντέλο της αστυνομίας έχει εμβέλεια 150 χιλιομέτρων, αλλά δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές των ηλεκτρικών αυτών μοτοσυκλετών.

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικάνικος στρατός ετοιμάζει επίσης μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με την ονομασία SilentHawk, που θα είναι βασισμένη στην Alta Redshift MX και υπόσχεται αυτονομία χάρη στον μικρό κινητήρα που θα φορτίζει τη μπαταρία εν κινήσει. Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες έχουν πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμες στο στρατό, όπως η αθόρυβη λειτουργία και η μεγάλη οικονομία σε καύσιμο όταν μιλάμε για λύσεις σαν της SilentHawk. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς οι τεχνολογίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μοτοσυκλέτες μαζικής παραγωγής.