Τι δήλωσε ο Valentino για την φετινή απόδοσή του στο Grand Prix της Τσεχίας;

«Ήμουν...βλάκας!»

O Valentino Rossi, μετά τον σχετικά κακό αγώνα που έκανε εχθές, αυτοσαρκάζεται και δίνει εξηγήσεις, όσον αφορά το τι έγινε.

Για μια ακόμα χρόνια, ο Valentino Rossi δυστυχώς υποπέφτει σε λάθος στρατηγικής σε αγώνα flag-to-flag, καθώς στον χθεσινό αγώνα του Brno, ο «Γιατρός» καθυστέρησε να αποφασίσει να μπει στα pits και να αλλάξει μοτοσυκλέτα.  Ο Rossi είχε ξανακάνει αυτή την...γκάφα, και πέρσι στο Sachsenring αλλά και το 2015 στο Misano, ενώ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι flag-to-flag αγώνες δεν είναι το δυνατό σημείο του.

Αν και τελικά ο Rossi κατάφερε να μαζέψει τα σπασμένα και να τερματίσει 4ος, ο αναβάτης έκανε την αυτοκριτική του, με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα: «Δεν είναι το δυνατό μου σημείο, να βλέπω την κατάλληλη στιγμή. Χαίρομαι όμως αυτή τη φορά, γιατί δεν ήμουν ο μόνος βλάκας! Αυτή την φορά ήμασταν 4 ή 5...Ήμασταν άτυχοι»

«Είναι πάντα δύσκολο να αξιολογείς την κατάσταση στους flag-to-flag. Σίγουρα δεν είναι το δυνατό μου σημείο. Τελικά όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο κακό. Βελτιωθήκαμε, σε σχέση με άλλους τέτοιους αγώνες. Τερμάτισα τέταρτος. Νομίζω ότι μέχρι να τελειώσει η καριέρα μου, ότι μπορώ να κερδίσω και έναν»

«Αν είχαμε σταθερές συνθήκες, μπορούσα να παλέψω σίγουρα για το βάθρο. Αλλά ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο διότι κάναμε δουλειά στα paddocks, ένιωθα καλά την μοτοσυκλέτα και στο στεγνό και στο βρεγμένο.»