Συνεργασία της Yamaha με την Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Honda & Yamaha: Συνεργασία που ηλεκτρίζει

Μέχρι σήμερα, η Honda και η Yamaha θεωρούσαν ότι είναι ανταγωνιστές στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Τα δεδομένα άλλαξαν και οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για την προώθηση και κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Οι δυο εταιρείες, εκτός από τη δική τους συνεργασία, έκλεισαν μια συμφωνία και με τις αρχές της «Saitama City» στην Ιαπωνία, για να αρχίσουν να δοκιμάζουν ένα πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Το πρότζεκτ στοχεύει στην τοποθέτηση μικρών, ηλεκτρικών μοντέλων –σε αρχικό στάδιο πρόκειται για ηλεκτρικά σκούτερ- στους δρόμους, με διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης κι ανταλλαγής μπαταριών.
 
Το πρόγραμμα, εκτός των άλλων, βοηθά και τη «Saitama City» να επιτύχει τους στόχους της σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα. Οι δυο εταιρείες θα έχουν όφελος κι αυτές, διότι με αυτό το πρότζεκτ θα βελτιώσουν τα δικά τους EV (Εlectric Vehicle) προγράμματα μοτοσυκλέτας. Τόσο η Honda όσο και η Yamaha προσπαθούν πολύ καιρό να βγάλουν στην παραγωγή μια ηλεκτρική έκδοση. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι η Honda θα κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο του σχεδίου «Super Cub». Επιπλέον, η Yamaha έχει καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της ηλεκτρικής PES1, το οποίο αναμενόταν να κυκλοφορήσει το 2016.
 
Ωστόσο, η συνεργασία των δυο εταιρειών με την πόλη Saitama, τους επιτρέπει να ξεκινήσουν τις δοκιμές των μοντέλων και την κατασκευή υποδομών για το πρόγραμμα οδήγησης, που θα υποστηρίζουν τα EV πρότζεκτ για μοτοσυκλέτες. Η αλήθεια είναι ότι οι δυο εταιρείες έχουν μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα, αλλά έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο χώρο της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.