Honda CB400F Innovative Motorsports

Η παρθενική κατασκευή του customizer Shawn Smith, η οποία ξεχειλίζει… αλητεία! Πόσο καλά αλήθεια μπορούσε να το κάνει από την πρώτη φορά;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Όταν καταπιάνεσαι με κάτι τόσο περίπλοκο όσο η κατασκευή custom μοτοσυκλέτας, σε νέο δικό σου χώρο, είναι δύσκολο να το κάνεις τέλεια από την αρχή, εκτός αν έχεις ταλέντο ή τεράστια γνώση. Φαίνεται όμως ότι και τα δύο χαρακτηρίζουν τον Αμερικανό Shawn Smith, ο οποίος δημιούργησε την μοτοσυκλέτα που βλέπετε, στο νέο του κατάστημα customizing στην Iowa των ΗΠΑ.

Ο Smith μάλιστα ασχολείται με το αντικείμενο ερασιτεχνικά, καθώς η κυρίως επαγγελματική του ενασχόληση είναι στο IT. Όμως, παρά τις λίγες διαθέσιμες ώρες, ο Smith κατάφερε να ολοκληρώσει την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα με επιτυχία.

Πρόκειται για μία Honda CB400F, του 1975, η οποία βρισκόταν παρατημένη στην Arizona. Ο Smith την απέκτησε και αφού την απάλλαξε από κάθε τι περιττό, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινητήρα. Η τετρακύλινδρη μονάδα δέχθηκε αύξηση κυβισμού στα 466 κ.εκ., ροϊκή εξέλιξη στην κεφαλή, νέα ελατήρια βαλβίδων, νέο ρυθμιζόμενο εκκεντροφόρο, ενώ ο στρόφαλος υπέστη ελάφρωμα, το σύστημα ανάφλεξης είναι νέο και τοποθετήθηκε ψυγείο λαδιού.

Τα εργοστασιακά καρμπυρατέρ βελτιώθηκαν, τα 4 ξεχωριστά φίλτρα αέρος είναι K&N και η καταπληκτική εξάτμιση είναι χειροποίητη, από την Outex. Η υπόλοιπη κατασκευή ακολουθεί το ίδιο πνεύμα των απόλυτων επιδόσεων. Το πλαίσιο έγινε πιο κοντό, το ψαλίδι αντικαταστάθηκε από ένα αλουμινένιο κομμάτι και αλλαγμένες είναι και οι αναρτήσεις. Με αλλαγμένα φρένα και πολλά billet κομμάτια, ο Smith κατασκεύασε ουσιαστικά, μια αγωνιστική μηχανή που αναφέρεται ευθέως στο παρελθόν!

Τέλος, ο Smith κράτησε το εργοστασιακό τεπόζιτο, αλλά κατασκεύασε μόνος του μια νέα ουρά, επιλέγοντας το μαύρο και το χρυσό ως τα χρώματα της δημιουργίας του. Πως σας φαίνεται;