Honda: Είναι αυτό το νέο CB400;

Κάποια σχέδια που δημοσιεύθηκαν πυροδότησαν φήμες, για νέο τετρακύλινδρο naked μικρού κυβισμού από την Honda! Είναι αλήθεια; Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το CB400 έχει καταφέρει να είναι ένα από τα πλέον αγαπητά μοντέλα σε όλη την Ευρώπη –πόσο μάλλον στην Ελλάδα-, παρά το γεγονός ότι… ποτέ δεν ήρθε επίσημα από την αντιπροσωπεία! Πράγματι, όλα τα CB400 που βρέθηκαν στην χώρα μας μπήκαν «γκρίζα», όπως και πολλές άλλες μοτοσυκλέτες της εποχής 80-90. Όμως κάποια νέα σχέδια, δείχνουν ότι η Honda ίσως κοιτάζει ξανά προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, τα σχέδια που βλέπετε φέρεται να έχουν κατατεθεί για κατοχύρωση πατέντας από την ίδια την Big-H. Φανερώνουν μια μοτοσυκλέτα naked, που αναφέρεται σαφώς ότι θα έχει «τετρακύλινδρο κινητήρα», χωρίς όμως παραπάνω πληροφορίες για αυτόν. Διακρίνουμε την χρήση ενός «κοκοβιού» στο πίσω μέρος και ενός στρογγυλού φωτιστικού σώματος εμπρός, και τα δύο στοιχεία της Café Racer φιλοσοφίας.

Με διακεκομμένες γραμμές, διακρίνεται το πλαίσιο, το οποίο θυμίζει motocross κατασκευές καθώς είναι αρκετά «κλειστό» και δεν τραβά πολύ προς τα πίσω, όπως συνηθίζεται με μοτοσυκλέτες δρόμου. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή είναι εντελώς νέα, άρα κατά πάσα πιθανότητα και το ίδιο το μοντέλο είναι εντελώς νέο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ίδια η πατέντα, δίνει έμφαση στα νέα φλας του μοντέλου, τα οποία τοποθετούνται ακριβώς κάτω από τις μανέτες.

Θα είναι όμως ένα νέο CB400; Θα πρέπει να περιμένουμε για αυτό, καθώς οι τετρακύλινδροι μικρού κυβισμού έχουν πρακτικά εγκαταλειφθεί (εδώ κοντεύουν να σταματήσουν ακόμη και οι… μεγάλοι εν σειρά τετρακύλινδροι, με την άνθηση των πανίσχυρων V2 και V4). Ας μην ξεχνάμε όμως ότι περιμένουμε ακόμη κάτι από την Honda, που ίσως ακούει στο πασίγνωστο όνομα… Hornet!