Πως θα είναι το επόμενο Fireblade; Και θα το δούμε όντως το 2020;

Honda Fireblade 2020: Εμφανίζεται τον Οκτώβριο;

Γιατί επανέρχονται –ξανά- οι φωνές για την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Honda Fireblade; Θα το δούμε νωρίτερα από την EICMA; Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Οι φήμες για την παρουσίαση ενός νέου Honda Fireblade κρατούν σχεδόν από… την παρουσίαση του προηγούμενου, με την πραγματικότητα να διαψεύδει κάθε φορά τα σενάρια. Έλα όμως που και πάλι, εν όψει μεγάλων διεθνών εκθέσεων, επανέρχεται το πιθανό της παρουσίασης του νέου Fireblade για το 2020... Και βασικά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι το σημερινό ρεπορτάζ έρχεται από αμερικανικά μέσα, τα οποία δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η Honda CBR1000RR Fireblade του 2020 να εμφανιστεί τον Οκτώβρη, στην έκθεση αυτοκίνησης του Τόκιο στην Ιαπωνία. Η ισχυρή επανεμφάνιση των φημών επαφίεται κυρίως, στο ότι η Honda αναμένεται να παρουσιάσει μια ολοκαίνουργια ομάδα στα WSBK του χρόνου, με νέα μοτοσυκλέτα και πιθανότατα, με τον Alvaro Bautista στο δυναμικό της. Εκτός αυτού, το 2020 έρχονται και οι προδιαγραφές Euro 5.

Αρα, αν μιλάμε για μια ριζικά νέα μοτοσυκλέτα στους αγώνες WSBK, αυτή πρέπει να εμφανιστεί και ως μοντέλο παραγωγής. Είναι βέβαια λογικό, η Honda να θέλει να ανανεώσει κι άλλο το CBR1000, του οποίου ακόμα και η τελευταία γενιά έλκει πολλά στοιχεία από το φοβερά επιτυχημένο μοντέλο του 2008.

Οι πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα είναι ελάχιστες μέχρι τώρα. Αρχικά, ο τετρακύλινδρος σε σειρά παραμένει, με φήμες να θέλουν την Honda να εμφανίζει τον ισχυρότερο Ι4 της κατηγορίας –άρα, με ισχύ πάνω από τα 207 άλογα του BMW S1000RR. Ακόμα, η υιοθέτηση λύσεων ενεργής αεροδυναμικής «παίζει» δυνατά σαν πιθανότητα. Το μοντέλο αναμένεται να εμφανιστεί σε πάνω από μία εκδόσεις –ως είθισται τα τελευταία χρόνια-, ενώ δεν αποκλείεται η «κορυφαία» του έκδοση να φτιαχτεί σε περιορισμένα κομμάτια, καθαρά για λόγους αγωνιστικής ομολογκασιόν.

Από τις 23 Οκτώβρη, όταν και ξεκινά η έκθεση του Τόκιο, είμαστε κάτι παραπάνω από έναν μήνα μακριά. Ίδωμεν, λοιπόν…