Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την τεχνολογία ενεργής αεροδυναμικής.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την τεχνολογία ενεργής αεροδυναμικής.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την τεχνολογία ενεργής αεροδυναμικής.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την τεχνολογία ενεργής αεροδυναμικής.

Honda: Μελετά «ενεργή αεροδυναμική» για superbikes

Φέρνει η Honda τεχνολογία από τα MotoGP (ξανά) στο δρόμο; Δείτε τι αποκαλύπτουν τεχνικά σχέδια της. Έρχεται επιτέλους το νέο Fireblade;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η ιστορία περί νέου Honda Fireblade (και μάλιστα με V4 κινητήρα) έχει πλέον γίνει σαν το… παραμύθι με το βοσκό και τον λύκο: Μετά από τόση φημολογία, όταν έρθει η στιγμή που το μοντέλο (ίσως) παρουσιαστεί, δεν θα το πιστεύουμε. Και όμως η Honda δείχνει ότι δεν έχει σταματήσει να εργάζεται πάνω στο νέο της Superbike (λογικό), όμως πλέον οι όποιες σκόρπιες πληροφορίες έχουν σταματήσει να έρχονται.

Ωστόσο, το βρετανικό δίκτυο BikeSocial ανακάλυψε και δημοσιεύει σχέδια, που αποκαλύπτουν ότι η Honda δουλεύει σε κάτι μεγάλο: Ενεργή αεροδυναμική για την επόμενη σπορ μοτοσυκλέτα της. Τα σχέδια, που απεικονίζουν μία sportbike χωρίς όμως άλλα διακριτικά, παρουσιάζουν το ενδιαφέρον Project της Honda με πολλές λεπτομέρειες.

Προσέχοντας τα σχέδια, καταλαβαίνει κανείς ότι πολλά στοιχεία από τα MotoGP κάνουν την εμφάνισή τους εδώ. Κεντρική εισαγωγή αέρα στο μούτρο και «καλυμμένα» πτερύγια στην δεξιά και αριστερή πλευρά, τα οποία φέρουν μηχανισμό μεταβλητής γεωμετρίας. Όπως άλλα σχέδια δείχνουν, τα πτερύγια θα εκτείνονται ή θα μαζεύονται με την βοήθεια σερβομηχανισμού, ο οποίος προφανώς θα ελέγχεται από την ECU. Με αυτό τον τρόπο, η Fireblade θα «καλεί» τα πτερύγια σε δράση όταν χρειάζεται, προφανώς σε μεγαλύτερες ταχύτητες ή ίσως, όταν εντοπιστεί αυξημένη κλίση της μοτοσυκλέτας (που υποδηλώνει με την σειρά της στροφή).

Μετά το παγκόσμιο ενδιαφέρον που τα αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν προκαλέσει χάρη στο MotoGP, κατασκευαστές όπως η Aprilia εξέφρασαν ενδιαφέρον στην ιδέα της ενεργής αεροδυναμικής, δηλαδή την προσαρμογή της στις συνθήκες οδήγησης. Η Honda με την σειρά της, δείχνει ότι το μελετά επίσης. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιείται για βάση στα σχέδια, εμφανίζεται εντελώς νέα και τετρακύλινδρη εν σειρά: Θα μπορούσε να είναι αυτή η νέα Fireblade του 2020; Μην ξεχνάμε ότι έχουν ακουστεί διάφορα, για μια ριζοσπαστικά νέα Honda Superbike, που θα πάρει μέρος και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα για το επόμενο έτος.

Προς το παρόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι υπομονή, ίσως μέχρι την EICMA και την πιθανή παρουσίαση του νέου Fireblade –το οποίο, ελπίζουμε αυτή τη φορά, να είναι σημαντικά ανανεωμένο…
 

  • jonjon

    Ενδιαφέρον εξέλιξη! Βέβαια μετά το κόστος μια πτώσης θα είναι αστρονομικό φτερά, σέρβομηχανισμοι , κτλ .