Honda: Να και τα scooter με...αιολική ενέργεια!

Συνεχίζει το κυνήγι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η Honda, παρουσιάζοντας μια νέα ιδέα για την τροφοδοσία ηλεκτρικών scooters! Δείτε περισσότερα...

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η ηλεκτροκίνηση δεν πρέπει στο μέλλον, να παραμείνει εξαρτώμενη από τις «μη ανανεώσιμες» πηγές ενέργειας και η Honda φαίνεται να το γνωρίζει καλά, δοκιμάζοντας μια νέα μέθοδο τροφοδοσίας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία βρήκε τρόπο, να τροφοδοτήσει έναν στόλο ηλεκτροκίνητων PCX, χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια από ανεμογεννήτριες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν αριθμό περίπου 100 ηλεκτροκίνητων PCX, τα οποία θα χρησιμοποιθούν σε ένα από τα νησιά των Φιλιππίνων, στο Rabon, σε συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρισμού Romelco. Τα 100 scooters θα τροφοδοτούνται ειδικά, από ένα δίκτυο ανεφοδιασμού το οποίο θα χρησιμοποιεί την «περισσευούμενη» ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν 3 ανεμογεννήτριες των 300 kW, στο νησί. Τα ηλεκτροκίνητα PCX χρησιμοποιούν δύο μπαταρίες, τοποθετημένες κάτω από την σέλα, ενώ μπορούν να προσφέρουν μια αυτονομία 60 χιλιομέτρων, με μέγιστη ταχύτητα στα 41 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Honda μάλιστα προέβη σε δηλώσεις για την συνεργασία αυτή, λέγοντας: «Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα με πολλά απομακρυσμένα νησιά και, αν τα μέσα μεταφοράς απαραίτητα στους κατοίκους μπορούν να τροφοδοτηθούν από ανανεώσιμες πηγές, τότε θα συμβάλλουν σημαντικά στην ποιότητα ζωής σε όλη την χώρα»