Honda: Πήρε στα σοβαρά το...ηλεκτρικό τιμόνι!

Περισσότερες πατέντες φαίνεται να κατοχυρώνει η Honda, για ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης, όπως δείχνουν σχέδια που δημοσιεύθηκαν. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το βρετανικό μέσο MoreBikes εξασφάλισε μια σειρά σχεδίων, που η Honda φαίνεται να έχει καταθέσει προς κατοχύρωση. Σε αυτά, εμφανίζεται άλλη μια φορά σύστημα υποβοηθούμενης διεύθυνσης, με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό.

Πριν λίγο καιρό, είχαμε δει ξανά κάτι ανάλογο –και πάλι από την Honda-, που ωστόσο είχε να κάνει με ένα σύστημα διεύθυνσης για τρίτροχο όχημα. Φαίνεται όμως πως τα τωρινά σχέδια αφορούν χρήση σε μοτοσυκλέτα, όπως το σύστημα απεικονίζεται.

Πολλές φορές, όταν βλέπουμε σχέδιο για κατοχύρωση νέου συστήματος ή τεχνολογίας, οι εταιρείες το ενσωματώνουν σε εικόνες υπαρκτών ή φανταστικών –ή επερχόμενων- μοτοσυκλετών και η παρούσα εμφάνιση δεν αποτελεί εξαίρεση. Διακρίνουμε ένα σύστημα ανάρτησης που θυμίζει Hossack και τον ηλεκτροκινητήρα  της υποβοήθησης, πάνω σε μια μοτοσυκλέτα… αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τεράστια γωνία κάστερ και μορφή που θυμίζει power cruiser! Λέτε να καμουφλάρεται (ή να αποκαλύπτεται, ανάλογα) μια νέα μοτοσυκλέτα από την Honda;

Λίγο δύσκολο να δώσουμε απάντηση επί τούτου, από τώρα. Σημασία έχει να προσέξουμε το σύστημα διεύθυνσης: Εμφανίζεται ηλεκτρομηχανικό και όχι steer-by-wire, χρησιμοποιώντας συνδέσμους μεταξύ του τιμονιού και της εμπρός ανάρτησης. Ένα γρήγορο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε, είναι ότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται σε μεγάλες και βαριές μοτοσυκλέτες, διευκολύνοντας τον αναβάτη να τις ελέγξει.

Μέχρι τώρα, τα σχέδια αυτά είναι… όσα ξέρουμε για το νέο σύστημα. Για περισσότερα, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε.