Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον επόμενο γύρο μεταγραφών.

Honda και Yamaha δεν ενδιαφέρονται ακόμα για Dovizioso

Η Honda και η Yamaha διαψεύδουν φήμες που τις θέλουν να έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Andrea Dovizioso.

Ο Dovizioso έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση φέτος και κέρδισε έξι αγώνες, ενώ ήταν και ο βασικός αντίπαλος του Marquez στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ο Ιταλός αναβάτης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο σήριαλ των μεταγραφών για το 2019, καθώς λήγουν πολλά από τα συμβόλαια των εργοστασιακών αναβατών. Ο Dovizioso είχε αγωνιστεί με τη Honda την περίοδο 2009 – 2011 και την προηγούμενη χρονιά είχε αποκαλύψει ότι συζητούμε με την ομάδα για πιθανή συνεργασία.

Όμως ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Livio Suppo, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γίνονται διαπραγματεύσεις με τον 31χρονο αναβάτη. Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Δεν είναι μυστικό ότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε μιλήσει με τον Dovi. Είναι πολύ καλός αναβάτης και ξέρουμε ποια είναι η αξία του. Κανείς στα paddock δεν πίστευε ότι θα είχε μια τόσο καλή χρονιά και είμαστε χαρούμενοι για αυτόν. Για την επόμενοι χρονιά όλες οι ομάδες έχουν συμβόλαια σε ισχύ με τους αναβάτες τους, οπότε δεν χρειάζεται να μιλήσουμε μαζί του

Από την πλευρά της Yamaha, o Lin Jarvis, είπε ότι θα ήταν καλύτερα για τον Dovizioso να παραμείνει στη Ducati, παρά να ρισκάρει και να πάει σε άλλη ομάδα. Όπως δήλωσε: «Δεν αληθεύουν οι φήμες ότι η Yamaha έδειξε ενδιαφέρον για τον Dovizioso, αν και τρέφω μεγάλο σεβασμό για εκείνον. Ότι σπείρεις θα θερίσεις και τα αποτελέσματα του Andrea δεν ήρθαν τυχαία, αλλά μετά από πέντε χρόνια δουλειάς. Εξελίχθηκε κι ο ίδιος μαζί με την μοτοσυκλέτα και είχε μια φανταστική χρονιά. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο για εκείνον να παραμείνει στη Ducati»