Μικρές διαστάσεις, λεπτή σιλουέτα

Διακρίνεται το λογότυπο στο τελικό της εξάτμισης και το προστατευτικό του ψυγείου

Λεπτή και όμορφη ουρά

Husqvarna Vitpilen 701: Λίγο πριν την παραγωγή

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που είδαμε τα Svartpilen και Vitpilen ως concept, αλλά από τότε έχουν εξελιχθεί πολύ και η στιγμή της παρουσίασης είναι κοντά.

Οι κατασκοπευτικός φακός έπιασε το Vitpilen 701 σε δοκιμές και από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η μοτοσυκλέτα είναι κοντά στην τελική της μορφή. Το Vitpilen ξεκίνησε ως concept για ένα μελλοντικό cafe racer, το οποίο σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα. Η καρδιά του Vitpilen 701 είναι ο κινητήρας των 690 κυβικών απόδοσης 65 ίππων, που χρησιμοποιούν και τα 701 Enduro και 701 Supermoto της εταιρείας. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ το υποπλαίσιο φιλοξενεί το φιλτροκούτι.

Αν το βάρος του (γεμάτο) μείνει κοντά στα 185 κιλά, περιμένουμε το Vitpilen να έχει παιχνιδιάρικη συμπεριφορά αν συνυπολογίσουμε τις αναρτήσεις της WP και την ισχύ του κινητήρα. Η μοτοσυκλέτα φαίνεται να είναι σχεδόν ολοκληρωμένη και να βρίσκεται στα τελικά στάδια εξέλιξης. Μπορούμε να διακρίνουμε το λογότυπο της εταιρείας στα προστατευτικά του ψυγείου και το τελικό της εξάτμισης, ενώ και ο στρογγυλός LED προβολέας μάλλον θα βρει τον δρόμο του προς την παραγωγή.

Εντυπωσιακή είναι και η λεπτή ουρά της μοτοσυκλέτας με τη λεία εμφάνιση και το ενσωματωμένο πίσω φωτιστικό σώμα, ενώ η σέλα του συνεπιβάτη γίνεται ένα με την ουρά κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να μοιάζει μονόσελη. Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν το Vitpilen 701 παρουσιαστεί επίσημα το Νοέμβριο στην έκθεση του Μιλάνο μαζί με το Svartpilen και τα μοντέλα των 400 κυβικών. Αν γίνει αυτό, θα τα δούμε στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών στις αρχές του 2018.