Δεν φαίνεται να ανανεώνεται ακόμα

Ίδια και το 2018;

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή η Suzuki θα αναζωογονήσει το όνομα της Hayabusa και θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση της μοτοσυκλέτας. Έχουν ακουστεί φήμες ότι ο αντικαταστάτης της είναι στα σκαριά, αλλά απ`ότι φαίνεται δεν θα εμφανιστεί μέσα στο 2018.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Στα έγγραφα που έχει καταθέσει η Suzuki σε Αμερικάνικη υπηρεσία, φαίνεται ότι οι εκπομπές ρύπων της GSX1300R του 2018 είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που είχαν δηλωθεί για το μοντέλο του 2017. Αυτό μας δείχνει ότι ο κινητήρας, που εδώ και δέκα χρόνια κινεί την Hayabusa, θα συνεχίσει να το κάνει για έναν ακόμα χρόνο τουλάχιστον. Αυτά δεν είναι ευχάριστα νέα, αν αναλογιστούμε το μέγεθος της απήχησης που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο στην κατηγορία των σπορ μοτοσυκλετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περιμέναμε ότι μετά την εμφάνιση των υπερτροφοδοτούμενων Kawasaki Ninja H2 και Ninja H2R, το ενδιαφέρον των κατασκευαστών για την κατηγορία των hyperbikes, θα αναζωπυρώνονταν. Για την περίπτωση της Hayabusa, έχουν κυκλοφορήσει φήμες πως ίσως στο μέλλον να είναι εξοπλισμένη με μηχανικό υπερσυμπιεστή. Πάντως, δεν φαίνεται πιθανό ότι θα δούμε κάτι τέτοιο μέσα στην επόμενη χρονιά. Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε πότε τελικά θα ανανεωθεί η μοναδική GSX1300R.