Τα σχέδια που η Indian κατοχύρωσε, για μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων στον Thunderstroke κινητήρα.

Τα σχέδια που η Indian κατοχύρωσε, για μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων στον Thunderstroke κινητήρα.

Τα σχέδια που η Indian κατοχύρωσε, για μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων στον Thunderstroke κινητήρα.

Indian: Κατοχυρώνει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων

Πατέντες για αλλαγές στον Thunder Stroke κινητήρα, κατέθεσε η Indian αποκαλύπτοντας προθέσεις για χρήση μεταβλητού χρονισμού. Δείτε περισσότερα.

Ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και στις μοτοσυκλέτες, ενώ στα αυτοκίνητα κοντεύει να κλείσει… 30 χρόνια παρουσίας. Αιτία των εξελίξεων, οι συνεχώς πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, που αναγκάζουν τους κατασκευαστές να ψάχνουν λύση, έτσι ώστε να μην «ρίξουν» άλογα στους κινητήρες τους.

Τελευταία μάρκα που εμφανίζεται να μελετά την τεχνολογία, είναι η Indian, η οποία ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στον Thunderstroke κινητήρα της. Μέσα από σχέδια κατοχύρωσης πατέντας, βλέπουμε τις αλλαγές που θα γίνουν στον κινητήρα.

Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Thunderstroke κινητήρας, που χρησιμοποιείται στις μεγάλες μοτοσυκλέτες της Indian, είναι «κλασικής αμερικάνικης φιλοσοφίας» δηλαδή αερόψυκτος, με βαλβίδες που παίρνουν κίνηση από ωστήρια. ¶ρα, εξ ορισμού η δουλειά των μηχανικών της Indian είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι αερόψυκτοι κινητήρες είναι πιο ρυπογόνοι από την φύση τους. Στα σχέδια λοιπόν, βλέπουμε ένα νέο σύστημα, το οποίο εφαρμόζεται για τις βαλβίδες είσαγωγής, αλλάζοντας την φάση περιστροφής του αντίστοιχου εκκεντροφόρου.

Κατά αυτό τον τρόπο, αλλάζει η στιγμή ανοίγματος και κλεισίματος των βαλβίδων εισαγωγής, άρα και το «overlap» του κινητήρα, δηλαδή τον χρόνο κατά τον οποίο όλες οι βαλβίδες ενός κυλίνδρου παραμένουν ανοικτές. Η Indian δηλώνει ότι έτσι, πέρα από την αλλαγή συμπεριφοράς του κινητήρα στο φάσμα των στροφών, θα επιτρέπεται και μια ελαφρά επανακυκλοφορία καυσαερίων, τα οποία θα καίγονται εκ νέου με στόχο περαιτέρω μείωση των ρύπων.

Προς το παρόν, φυσικά, δεν υπάρχουν πολλές ακόμη πληροφορίες και περιμένουμε και εμείς, για κάτι περισσότερο.