Ιταλία: Επενδύουν 800 χιλιάρικα σε...κάμερες

Ο «Μεγάλος Αδερφός» αποκτά περισσότερα… μάτια στην γείτονα χώρα που ενέκρινε κονδύλιο-μαμούθ για νέες κάμερες στους δρόμους. Δείτε περισσότερα.

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, προχωρά η Ιταλική κυβέρνηση, για την πάταξη (;) της παραβατικότητας στους δρόμους. Όπως τοπικά μέσα ειδήσεων αναφέρουν, η κυβέρνηση ενέκρινε δαπάνη ύψους 834.950 ευρώ, για τοποθέτηση νέων καμερών ταχύτητας στους δρόμους όλης της χώρας.

Φυσικά αυτό είναι μια ακόμη κίνηση στα πλαίσια των εκτεταμένων ελέγχων, που συμπεριλαμβάνουν πολλά αλκοτέστ, «μπλόκα» με κινητά ραντάρ και άλλα μέσα αστυνόμευσης. Πρόκειται για μια διεύρυνση του δικτύου καμερών σε λειτουργία, οι οποίες βέβαια εκτός από «απαθανάτιση» της παράβασης θα έχουν πρόσβαση και δυνατότητα καταχώρησης του «φακέλου» του παραβάτη, μέσα από τις κρατικές βάσεις δεδομένων.

Και όπως είθισται, σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν οι φωνές που επικροτούν τις κινήσεις αυτές ως ενίσχυση της αστυνόμευσης, ενώ υπάρχουν και οι αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, η πιο ισχυρή φωνή αντίρρησης αμφιβάλλει για την αξία επένδυσης όλου αυτού του ποσού, για κάμερες και μια νοοτροπία «τιμωρίας», αντί για την ενίσχυση της οδηγικής παιδείας και κουλτούρας. Αυτό είναι ωστόσο μια ατέρμονη συζήτηση…