O Dani Pedrosa (δεξιά) μαζί με τον Pol Espargaro.

ΚΤΜ: Κρίσιμος ο ρόλος Pedrosa

Την σημασία της ύπαρξης του Dani Pedrosa ως αναβάτη δοκιμών της KTM, τόνισαν πρόσωπα-κλειδιά της KTM. Δείτε ποιοι και τι είπαν.

Τις επόμενες ημέρες, ο Dani Pedrosa αναμένεται μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας από την δράση, να επιστρέψει στις πίστες και να έχει τις πρώτες του επαφές με την KTM RC16.  Ο Ισπανός βετεράνος αναβάτης είχε αναγκαστεί να μείνει για μήνες εκτός πίστας, μετά από κάταγμα στην κλείδα το οποίο απαίτησε μακροχρόνια αποκατάσταση. Οι άνθρωποι της ΚΤΜ περιμένουν πως και πως τις απόψεις του Pedrosa για την μοτοσυκλέτα τους…

Ωστόσο, εν όψει της πρώτης εμφάνισης του Ισπανού με την RC16, στην πίστα της Βαρκελώνης της επόμενες ημέρες, ο συμπατριώτης του Pol Espargaro προέβη σε δηλώσεις υποστήριξης προς τον Dani. Είπε συγκεκριμένα: «Περιμένω πως και πως για το πρώτο τεστ με τον Dani, από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε λόγω του τραυματισμού του Dani. Τώρα όλοι περιμένουμε τη στιγμή που ο Dani θα δοκιμάσει και θα σχολιάσει την μοτοσυκλέτα μας. Αυτό θα βοηθήσει πολύ, κάθε βοήθεια είναι σημαντική για εμάς τώρα»

Γιατί όμως η άποψη του Dani Pedrosa είναι τόσο σημαντική για την ΚΤΜ; Ο Mike Leitner, επικεφαλής της ομάδας της ΚΤΜ στα MotoGP, τονίζει: «Μέχρι τώρα, έχουμε 4 αναβάτες από την Yamaha που οδηγούν τις ΚΤΜ: O Pol Espargaro, ο Bradley Smith, ο Zarco και ο Syahrin. Για αυτό τα συμπεράσματα του Dani που προέρχεται από την Honda, είναι τόσο σημαντικά για εμάς»