KTM: Θα φτιάξει άραγε RC790;

Σκέφτεται η Αυστριακή εταιρεία να δημιουργήσει μια supersport μεσαίας κατηγορίας, βασισμένη στο 790 Duke; Δείτε τι ισχυρίζονται πηγές του εξωτερικού…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Τον τελευταίο καιρό στις μοτοσυκλέτες επιδόσεων, παρατηρείται μια μεταστροφή προς τον μεσαίο κυβισμό, κάτι που εξηγείται εύκολα: Δεν μπορούν όλοι οι αναβάτες, να αποκτήσουν μια μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, ακριβή μοτοσυκλέτα. Η ΚΤΜ έκανε μια ισχυρή κίνηση στην κατηγορία των naked επιδόσεων παρουσιάζοντας το 790 Duke και πηγές από την Ινδία, βλέπουν το αντίστοιχο RC790  να είναι θέμα χρόνου!

Μάλιστα, μέλος του Indian Autos Blog δημιούργησε ψηφιακά την δική του εκδοχή της RC790, που βλέπετε στην εικόνα. Στην εικονική μοτοσυκλέτα, διακρίνουμε εύκολα τον δικύλινδρο LC8c, το ατσάλινο πλαίσιο και το αλουμινένιο ψαλίδι, αλλά και ένα πλήρες περίτεχνο φέρινγκ γύρω του. Ο καλλιτέχνης μπήκες στην διαδικασία να δημιουργήσει μια ρεαλιστική απεικόνιση ενός αλουμινένιου υποπλαισίου στα πρότυπα των μοντέρνων superbikes, ενώ στο εμπρός μέρος χρησιμοποίησε μια μάσκα σαν αυτή, που περιμένουμε στο καινούργιο RC390 του 2020. 



Φωτιές όμως άναψε η κοινοποίηση της ως άνω εικόνας, από στέλεχος της ΚΤΜ στο Twitter του! Ο Luke Brackenbury πόσταρε την ψηφιακή δημιουργία, γράφοντας στην δημοσίευσή του: «Θα έπρεπε; (Should we?)» Φαίνεται λοιπόν ότι η εταιρεία από το Mattighofen δεν μένει αδιάφορη σε εξωτερικές ιδέες!

Έχει λογική η δημιουργία μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας; Πολύ πιθανόν. Αν διακρίνουμε κάτι από τις τάσεις στις sportbikes και τις μοτοσυκλέτες επιδόσεων τα τελευταία χρόνια, είναι ότι λείπει πολύ στους αναβάτες, η επιλογή μιας προσιτής, μεσαίας αλλά και fun-to-ride, μοτοσυκλέτας της κατηγορίας. Πρακτικά, όλες οι supersport κατασκευές ξεπερνούν πλέον το λίτρο, τους 200 ίππους αλλά και τα… 20 χιλιάρικα και δεν υπάρχουν επιλογές μικρότερου κυβισμού, όπως παλιά (που τα 600άρια, για παράδειγμα, ήταν σπορ «πολυεργαλεία» με τεράστιες δυνατότητες αλλά χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις). Σκεφτείτε για παράδειγμα, την επιτυχία που είχε στο κοινό η Aprilia RS660…

Τι λέτε εσείς; Θα θέλατε να δείτε μια supersport βασισμένη στην 790 Duke;