net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νικητής ο Marquez μπροστά από τον Elias

Κατέκτησε την πρώτη θέση στο Superprestigio

Συνεχίζοντας τις εκπληκτικές του επιδόσεις για την φετινή χρονιά, ο Ισπανός πρωταθλητής MotoGP Marc Marquez, είδε πρώτος την σημαία του τερματισμού στον φετινό τελικό του Superprestigio, αφήνοντας πίσω του τον Toni Elias και τον Brad Baker.

 
Έχοντας κερδίσει και τις τέσσερις τελευταίες  σειρές του αγώνα, μπήκε δυνατά για να διεκδικήσει τον μεγάλο τελικό. Όμως ο Elias είχε άλλη γνώμη και θυμίζοντας την αντίστοιχη μεταξύ τους μάχη Marquez-Baker, έβαλε δύσκολα στον παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP.
 
Από την στιγμή που ο Marquez πήρε την πρωτοπορία, στο τέλος του πρώτου γύρου, οδήγησε υποδειγματικά και δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στους εναπομείναντες γύρους,  περνώντας έτσι τη πολυπόθητη νίκη.

Ο Toni Elias, αφού προσπέρασε τον Baker, ακολούθησε κατά πόδας τον Marquez και οι δύο τους προσέφεραν στους φίλους του αθλήματος έναν φανταστικό αγώνα αφού διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τον τελευταίο γύρο, με τη διαφορά τους να είναι στα 0,7 δευτερόλεπτα.
Ο Baker φάνηκε να είναι εκτός κλίματος και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει έχοντας  μια διαφορά 4,5 δευτερόλεπτα από τον Marquez. Περιορίστηκε στο να προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του από τον πολύ καλό Thomas Ghareyre ο οποίος όμως είχε πτώση στην προσπάθεια του να προσπεράσει.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Gerard Bailo, μπροστά από τους Marcel Schotter και Ferran Cardus, στο τέλος των 16 γύρων.
Ο Marquez έχει πλέον 2 νίκες, όσες και ο Baker, παρόλο που όπως δήλωσε ο ίδιος έκανε λιγότερες προπονήσεις στο χώμα φέτος το 2016 απ ότι την περσινή χρονιά.

Όπως και να έχει, τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ