Κλείδωσέ τη για να μην τη χάσεις!

Μετά από τη ραγδαία αύξηση της κλοπής δικύκλων τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, η πόλη του Birmingham ξεκίνησε μια εκστρατεία «Lock it or Lose it» με σκοπό την προειδοποίηση των πολιτών και απ` ότι φαίνεται, είναι αποτελεσματική.

H ενημερωτική καμπάνια διοργανώθηκε από την αστυνομία του West Midlands, σε συνεργασία με την Ένωση Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας της Αγγλίας. Στόχος της είναι να παροτρύνει τους αναβάτες να παίρνουν επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας, όταν παρκάρουν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Για μεγαλύτερη πρόληψη, οι Αγγλοι αστυνομικοί μοιράζουν στους μοτοσυκλετιστές ενημερωτικά φυλλάδια ή κολλούν προειδοποιητικό αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Lock it or Lose it». 

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, Paul Ennis, μέχρι στιγμής η εκστρατεία έχει μεγάλη απήχηση, με πολύ θετικά σχόλια από τους πολίτες, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία στις μοτοσυκλέτες. Η καμπάνια θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.
 
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τα ελληνικά δεδομένα; Θα αρκούσε μια ενημερωτική εκστρατεία για την κινητοποίηση των αναβατών;