O πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi.

Ινδία: Πλάνο ηλεκτροκίνησης «εδώ και τώρα»!

Γη και ύδωρ ζητά η κυβέρνηση της Ινδίας από τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών καθώς θέλει να επισπεύσει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση σε βαθμό που μοιάζει ανέφικτος. Δείτε περισσότερα.

Η τεράστια Ινδία με την μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά μοτοσυκλέτας, έχει κατά τα φαινόμενα περισσότερο ανάγκη την ηλεκτροκίνηση, από ποτέ. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει και σπρώχνει… με όλες της τις δυνάμεις η κυβέρνηση της χώρας, η οποία βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των κατασκευαστών για λύση. Λίγο καιρό πριν, διαβάσαμε τα νέα για πλάνο ηλεκτροκίνησης με νόμο στην χώρα, μέχρι το 2025. Σήμερα μαθαίνουμε ότι τα πράγματα έσφιξαν κι άλλο…

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Ινδική κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Narendra Modi, εξέδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο προς τις εταιρείες μοτοσυκλέτας: Έχετε 2 εβδομάδες να παρουσιάσετε σχέδιο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Τόσο απλά. Η κυβέρνηση μάλιστα, έχει την υποστήριξη ορισμένων κατασκευαστών ηλεκτροκίνητων δικύκλων σε επίπεδο startup και όλοι μαζί, ασκούν πίεση προς όλες τις εταιρείες.

Φυσικά η είδηση έχει προκαλέσει τρομακτικές αντιδράσεις από τους κατασκευαστές, οι οποίοι θεωρούν απλά αδύνατη την παρουσίαση ολοκληρωμένου πλάνου πλήρους μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση μέσα σε 2 εβδομάδες. Ήδη, πριν λίγο καιρό, μάρκες όπως η Piaggio και η Honda απηύθυναν έκκληση για ανασχεδιασμό της προθεσμίας μέχρι το 2025 για την ηλεκτροκίνηση, καθώς απλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ανάπτυξη, όπως δηλώνουν οι ίδιες. Η κυβέρνηση όμως προς το παρόν μοιάζει ανυποχώρητη.

Να σημειώσουμε ότι παρόμοιο εγχείρημα έχει γίνει ξανά και για τον χώρο του αυτοκινήτου, το 2017, ωστόσο τότε η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί να αποσύρει τα πλάνα της μετά από τις αντιδράσεις της βιομηχανίας. Κάτι μας λέει ότι και τώρα, θα γίνει το ίδιο ακριβώς…