Η Levis V6 Café Racer

Η Levis V6 Café Racer

Levis V6 Café Racer

Μια επιβλητική, ογκώδης και απαστράπτουσα στην κυριολεξία μοτοσυκλέτα που δεν είναι σαν καμία άλλη. Πως σας φαίνεται;

Ας μιλήσουμε λίγο για στοιχεία ιστορίας πριν ξεκινήσουμε: Levis δεν είναι μόνο τα γνωστά τζιν παντελόνια, αλλά ήταν και μια Βρετανική μάρκα μοτοσυκλετών, που έζησε από το 1911 μέχρι το 1946. Τα μοντέλα της εταιρείας σημείωσαν πάρα πολλές αγωνιστικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων και μια νίκη στο Isle of Man, το 1920.

72 χρόνια μετά από την παύση εργασιών της, η Levis επέστρεψε υπό την διεύθυνση των Phil Bevan και Steve Kirk, δύο μηχανικών αυτοκινήτων, με την εντυπωσιακή V6 Café Racer. Και ήδη από την πρώτη ματιά, η σχεδόν εξολοκλήρου χρωμιωμένη μοτοσυκλέτα, εντυπωσιάζει και αιχμαλωτίζει το μάτι, εμ τις αντισυμβατικές γραμμές της, τις μπορντώ λεπτομέρειες της και τον κινητήρα της, ο οποίος δεν γίνεται να κρυφτεί.

Ο εν λόγω κινητήρας, είναι 6κύλινδρος σε διάταξη V με πολύ μικρή εμπεριεχόμενη γωνία, μόλις 22 μοιρών. Είναι τοποθετημένος κατά μήκος ως προς την μοτοσυκλέτα, αποδίδει περίπου 120 ίππους, ενώ έχει μια ασυνήθιστη σειρά ανάφλεξης 1-2-3-4-5-6, που σύμφωνα με τους δημιουργούς της μοτοσυκλέτας, παράγει «έναν ήχο σαν 3 Harley που δουλεύουν ταυτόχρονα»!

Ωστόσο, η Levis δεν σκοπεύει να μείνει αποκλειστικά σε αυτή την μοτοσυκλέτα. Σύμφωνα με τους Bevan και Kirk, άλλα 5 μοντέλα διαφορετικής κατηγορίας θα εμπλουτίσουν την γκάμα της στα επόμενα χρόνια. Όσο για την τιμή της; Μιλάμε για ένα ultra-premium ποσό, που θα ξεκινάει από τις 108.000 λίρες ή αντίστοιχα, τα 121.000 ευρώ.