Lightning: Ηλεκτροκίνητο superbike με...13 χιλιάρικα;

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε η αμερικανική μάρκα ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, καθώς θα παρουσιάσει σύντομα νέο μοντέλο, για το οποίο έχει… ήδη ανακοινώσει την τιμή!

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η Lightning έχει στην γκάμα της την LS-218, την πιο γρήγορη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα του κόσμου  που μπορεί να αγγίξει τα 350 χιλιόμετρα την ώρα τελικής ταχύτητας. Όμως η εταιρεία δεν θέλει να μείνει αποκλειστικά σε ένα, κορυφαίο μοντέλο καθώς ανακοίνωσε την δεύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής, με μια εικόνα που δημοσίευσε.

Το teaser αυτό, με το κατάλληλο σλόγκαν «The Lightning strikes twice» (ο κεραυνός χτυπάει δύο φορές), αποκαλύπτει και αρκετά τεχνικά στοιχεία για το μοντέλο. Το teaser κάνει λόγο για 150 μίλια αυτονομία (240 χιλιόμετρα, δηλαδή), τελική ταχύτητα 150 μιλίων την ώρα (άρα 240 χιλιομέτρων την ώρα) και 35 λεπτά χρόνος επαναφόρτισης.

Αυτό όμως που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερο από όλα είναι η τιμή που έχει ανακοινωθεί, στα 12.990 δολάρια! Με μια τέτοια τιμή εκκίνησης, η Lightning δείχνει προθέσεις εξάπλωσης στην μαζικής παραγωγής αγορά, καθώς το νέο μοντέλο θα κοστολογείται σημαντικά λιγότερο, από αυτά των ανταγωνιστών της και όχι μόνο: Θα είναι πρακτικά φθηνότερη, από πάρα πολλές μοτοσυκλέτες της σημερινής αγοράς! 

Όσον αφορά την ίδια την μοτοσυκλέτα, το teaser δεν αποκαλύπτει τίποτα, πλην δύο φωτιστικών σωμάτων, τα οποία εύκολα μπορεί κανείς να συνδέσει με μοντέλο τύπου superbike. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει τον Μάρτιο, οπότε μέχρι εκείνη την στιγμή απλά πρέπει να περιμένουμε.